''OSTAJU MI MERLINOVE PESME I NAŠE USPOMENE'' Prijatelji se bolnim rečima opraštaju od ubijene Novosađanke
Foto: Printscreen/Instagram/nsuzivo.rs

Od devojke (26) iz Novog Sada koja je brutalno ubijena u sredu u svom kozmetičkom salonu u tom gradu od strane bivšeg partnera V. R. (34), koji je potom presudio i sebi, opraštaju se prijatelji na društvenim mrežama.

''OSTAJU MI MERLINOVE PESME I NAŠE USPOMENE'' Prijatelji se bolnim rečima opraštaju od ubijene Novosađanke

Društvene mreže

 

SAD MI OSTAJU MERLINOVE PESME I NAŠE USPOMENE: Prijateljica se potresnim rečima oprostila od ubijene Ivane

Podsetimo, V. R. je u sredu u popodnevnim časovima došao u kozmetički salon i sa vrata upucao devojku, a potom sebi ispalio hitac u glavu. Od zadobijenih povreda ona je preminula na mestu, dok je V. R. podlegao povredama u Kliničkom centru Vojvodina.

Nesrećna devojka je 25. aprila prijavila svog dečka V. R. policiji zbog nasilja, i njemu je tada izrečena hitna mera zabrane prilaska žrtvi i oduzeto mu je oružje - šest pušaka koje je legalno posedovao. Pištolj kojim je izvršio zločin bio je u nelegalnom posedu i sumnja se da ga je ukrao u prodavnici oružja gde je do nedavno radio.

''OSTAJU MI MERLINOVE PESME I NAŠE USPOMENE'' Prijatelji se bolnim rečima opraštaju od ubijene Novosađanke

null

 

- Obožavala si Merlina, ja ga nisam. A sada mi ostaju njegove pesme i naše uspomene... - napisala je na Instagramu prijateljica ubijene devojke uz zajedničku fotografiju, na kojoj su obe nasmejane, prenose mediji.

Osnovono javno tužilaštvo u Novom Sadu oglasilo se saopštenjem povodom ubistva žene.

- O navedenoj prijavi, ovo tužilaštvo je od strane PU Novi Sad izvešteno, te je povodom tog događaja od strane nadležne PU Novi Sad izvršena procena rizika i procenjeno je da rizik od neposredne opasnosti od nasilja u porodici postoji, te su licu V. R. izrečene hitne mere u vidu zabrane da kontaktira i prilazi žrtvi nasilja, odnosno da se privremeno udalji iz stana u kom boravi, u trajanju od 48 časova, shodno odredbama Zakona o sprečavanju nasilja u porodici - saopštilo je OJT u Novom Sadu, pa dodalo:

- Predmetna procena rizika dostavljena je ovom tužilaštvu 25. aprila, sa propratnom dokumentacijom, te je ovo tužilaštvo istog dana iniciralo i od Osnovnog suda u Novom Sadu donošenje rešenja kojim je usvojen predlog ovog tužilaštva da se licu V. R. produže navedene hitne mere koje su mu izrečene na period od 30 dana.

Prijavite nasilje

MUP ima besplatne linije

Nažalost, ubijena Novosađanka je 17. žrtva femicida od početka godine, što je jako zabrinjavajuće s obzirom na to da je prošle godine ukupno ubijeno 24 žena.

MUP apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv)

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading