"INTELEKTUALNO NATRPOSEČAN, EMOCIONALNO NERAZVIJEN, VERUJE DA RADI ZA OPŠTE DOBRO" Detaljna psihološka analiza  osnovca koji je počinio masakr
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Psihiolog Aleksandra Janković rekla je da je previše rano za detaljnu analizu psihičkih oboljenja koja možda postoje kod maloletnog K.K. koji je počinio masakr na Vračaru, ali je istakla da je njegovo ponašanje veoma sično ponašanju dece koja ulaze u sektu.

-Evidentno je da je on emocionalno nerazvijen, a intelektualno je razvijen i izvan proseka s obzirom na uspehe koje je ostvarivao. Njegovi psihički poremećaji moraju da se utvrde. Ovo ponašanje je veoma slično ponašanju dece koja ulaze u sektu. On veruje da su njegovi postupci za opšte dobro. Nema odnos prema životu. Ovo je na ivici da prevazilazi psihijatrijska objašnjenja- poručila je ona, i istakla da su se prve promene u dečakovom ponašanju videle već kada je on imao 10 godina.

-Prerano je za davanje dijagnoza i tačne analize dečaka koji je počinio masakr. Mislim da je on bio žrtva nasilja. Znaci njegovog lošeg psihičkog stanja su se mogli primetiti još dok je imao 10 godina. Tada je objavio jezivu fotografiju na kojoj su mu usta zašivena, a oči precrtane. To je jasno pokazalo njegov psihički razor. Bojim se da je to bio vapaj za pomoć. Ne može da izgovori šta ga muči, a ne može da gleda više- objasnila nam je Aleksandra, koja je uverena da je K.K. bio dugogodišnja žrtva nasilja.

-Za ovo nema opravdanje, ali očigledno je da je postojalo vršnjačko nasilje. Veliki je problem to što on nema pokajanje za delo koje je počinio. Otcepljen je od osećanja. Ponaša se kao da je u virtuelnom svetu. Kao da je u video-igrici. On je bez emocije uklanjao sve prepreke koje su se našle na putu do cilja, a cilj je bio ubiti "neprijatelje".

Psihološkinja je dodala i to da je maloletni dečak bio svestan da će svojim postupkom roditeljima uništiti živote.

-Što se roditelja tiče, on je i sam rekao da su imali prevelika očekivanja. Takođe, rečeno je da su i njegovi uspesi bili manji kad se zaljubljivao. Jako je simptomatično i to da ima mlađu sestru, a mahom je pucao u devojčice. Sve okolnosti je potrebno ispitati, a dosta je umreženih stvari. Bio je kao dete projekat svojim roditeljima. Sigurno je moralo biti znakova- objašnjavala je situaciju sa stručnog aspekta Aleksandra, i dodala:

-Najlakše je za sve okriviti internet. On je ovim postupkom i svoje roditelje kaznio jer je svestan da im je zauvek uništio živote. Želeo je da izađe iz senke i da bude primećen, kao i da se osveti svima koji su ga povredili. Ponaša se kao da je sebi dao novi život.

BIVŠI UČENIK NAJAVIO DA ĆE UBITI UČENIKE I RADNIKE SREDNJE ŠKOLE Priveden mladić koji je pretio masakrom u Bihaću

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vesna

04.05.2023 22:50

OVO JE NAJBOLJA MOGUCA ANALIZA DEČKA UBICE. BRAVO ZA PSIHOLOGA.