NASMRT PRETUČEN ISPRED DISKOTEKE Odloženo suđenje ubicama Stefana Filića - porodica očajna: ''Naša agonija se nastavlja''
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Glavni pretres u slučaju ubistva Stefana Filića, za koje su optuženi Nikola Bojović i Mitar Pandurević, a na kome je trebalo da se veštak Dejan Ćirković iz NCKF-a (Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku) izjasni da li ostaje pri prvobitnom mišljenju i nalazu, odložen je juče.

ODLOŽENO SUĐENJE DRAGANU BJELOGRLIĆU Optužen za nasilničko ponašanje, a evo šta je razlog odlaganja

Očekivala se završna reč, a samim tim, ubrzo i presuda.

Međutim, prema rečima tetke ubijenog mladića Javorke Marković, pošto je optuženi Bojović promenio advokata, glavni pretres je odložen za 23. maj.

''Naša agonija se nastavlja, očigledno unedogled. Akcenat se stavlja na njihovo vađenje i smanjenje kazne, a suština ovog procesa, a to je da je jedan mladi i nedužni život nasilno oduzet i da za to treba neko da snosi odgovornost, se zaboravlja'', kaže Stefanova tetka za beogradski medij.  

Prema njenim rečima, oni sada, na samom kraju procesa - podižu kredite, angažuju jače advokate, ne bi li se proces razvodnjio i produžio, a porodica koja je svoje dete stavila pod zemlju, ponovo polako umire prolazeći iznova i iznova kroz tu agoniju.

''Svakodnevno se susrećemo i sa podsmehom i provokacijama od strane roditelja obojice optuženih, likuju nad ovim sitnim promenama, kao da su njihova deca dobila orden za hrabrost, a ne zavila jednu porodicu u crno i poslala momka u smrt. Jako smo iscrpljeni i fizički i emotivno, ali to ne znači da ćemo posustati, mi ćemo se boriti protiv zla na naš način, preduzimajući pozitivne korake, i naravno, legitimnim putem, putem pravde, za koju verujemo da će uskoro doć'', istakla je Marković.

Kako kaže Stefanova tetka, pri kraju su pripreme za konkurs za Treći republički festival "FILIĆ - FILMIĆ", a prijave će za nekoliko dana biti prosleđene osnovnim i srednjim školama.

''Ove godine smo rešili da ga proširimo i uključimo i mlade ljude kojima su kamera i režija ljubav. Zbog prevelikog interesovanja, festival je preuzeo naš kulturni centar "MASUKA", pa je samim tim podignut na jedan viši nivo, a sve u cilju angažovanja i podizanja svesti kod dece i omladine da samo radom mogu protiv nepravde i nasilja'', navodi Javorka Marković.

Prema njenim rečima, uz pomoć opštine Velika Plana, KC "MASUKE", porodice i mnogobrojnih sponzora, deca će biti nagrađena vrednim nagradama za svoje zalaganje i trud.

Cilj je, kaže ona, da decu kakav je bio i Stefan, podrže i pruže im šansu da ostvare svoje snove i postignu svoj cilj u životu, što je upravo Stefanu nasilno oduzeto.

Podsetimo, Stefan Filić ubijen je u februaru 2020. godine ispred jedne diskoteke u Velikoj Plani. Njegovog mlađeg brata i drugove tada je napala grupa mladića u kojoj su bili Nikola Bojović i Mitar Pandurević. Kako je sud utvrdio, oni su Filića šutirali na zemlji i naneli mu povrede glave, od kojih je preminuo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA   

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading