ZAŠTITNIK GRAĐANA PROVERAVA INSTITUCIJE NAKON UBISTVA MAJKE PETORO DECE U JAGODINI Pokrenuta kontrola centra za socijalni rad i Mup-a
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija M.J.

Zaštitnik građana od jagodinskog Centra za socijalni rad traži da ga najkasnije u roku od 15 dana obavesti da li se vanbračni partner i ubijena žena nalaze na njihovoj evidenciji, da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje, da li su iste razmatrane na Grupi za koordinaciju i saradnju, sa posebnim osvrtom na mere i radnje koje je Centar, u saradnji sa drugim organima, eventualno preduzeo kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita žrtvi partnerskog nasilja, navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Ovo je dečak koji se ubio u Kačarevu - Alo.rs

Od MUP-a Zaštitnik građana traži da mu u istom roku dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave u ovom slučaju, kao i o ostvarenoj saradnji sa nadležnim centrom za socijalni rad, tužilaštvom i drugim organima po ranijim prijavama partnerskog nasilja, ukoliko su podnošene, kao i da li je takvo postupanje policije bilo u skladu sa obavezama propisanim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

Uhapšeni bivši i sadašnji direktor ''Komunalca'' iz Bujanovca - Alo.rs

Izdahnula od batina

Da podsetimo, majku petoro dece Andreu Kocić (35) pretukao je pre dva dana nasmrt, kako se sumnja, vanbračni partner Bojan Manojlović. Stravično ubistvo dogodilo se u stanu u kom je nesrećna žena živela sa njim, u Liparskoj ulici u Jagodini.

Policija je preksinoć uhapsila Bojana, nakon što su u njegovom stanu zatekli ubijenu ženu. Nesrećna žena je imala vidljive tragove povreda nastalih usled batina koje je pretrpela. Sumnja se da ju je nasilnik zverski tukao rukama i nogama, dok žrtva nije izdahnula.

Andrea je majka petoro dece, koje ima iz svog prvog braka sa D.K.

Obdukcija tela je odrađena, ali se još uvek čekaju rezultati, prenose mediji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading