KOKAINSKA LUKA I IZVOR RATOVA! Srbi i Crnogorci doveli Antverpen na neslavno prvo mesto
EPA/ FOCKE STRANGMANN

Naime, belgijski grad Antverpen je na prvom mestu po potrošnji kokaina u Evropi, prema analizi koju su objavili Evropska agencija za droge i SCORE grupa, koja je prošle godine analizirala otpadne vode od oko 54 miliona ljudi u više od 100 evropskih gradova.

- Od 2018. godine upotreba kokaina ima strmoglavi trend rasta u Antverpenu, a više je nego udvostručena u poslednje dve godine - pišu belgijski mediji i dodaju:

- Prošle godine, vlasti su zaplenile rekordnih 110 tona kokaina u gradskoj luci!

Ipak, njegovo konzumiranje je u porastu i u obližnjim gradovima, uključujući Amsterdam sa porastom od 29 odsto, Brisel sa porastom od 28 odsto, Utreht sa 23 odsto i Ajndhoven sa 14 odsto.

KOKAINSKA LUKA I IZVOR RATOVA! Srbi i Crnogorci doveli Antverpen na neslavno prvo mesto

Fred Gray IV/U.S. Navy

 

Posljednji izvještaj UN-a o drogama pokazao je da je globalna proizvodnja kokaina dostigla rekordne, a meksičke i balkanske kriminalne grupe približile su se centrima proizvodnje kako bi dobile pristup zalihama.

U tome svakako prednjače srpski i crnogorski klanovi koji su se u inostanstvu udružila sa lokalnim, a takav je i jedan kome je ukraden kokain i koji je oteo narko-bosa zvanog Lobanja.

- Klan koji ga je oteo sumnja da je on posredovao u krađi više od tone kokaina vrednog oko 25 miliona evra, pa ga kao taoca drže već više od mesec dana. Policija u Belgiji intenzivno traga za njima, ali niko za sada ne može da tvrdi da li je on živ ili mrtav pošto su otmičari se poslednji put njegov snimak pustili u javnost 1. marta - objašnjava izvor.

Lobanja je, podsetimo, kidnapovan 22. februara i od tada je viđen živ nekoliko puta na video snimcima koje su objavljivali kidnaperi, a poslednji put je bilo 1. marta.

- Sada je 1. mart, ja sam i dalje živ. Molim vas, pošiljka mora da se vrati - rekao je on na snimku i kao lopove oznočio "Kralja i Smajlija", čiji su automobili naknadno dignuti u vazduh.

Podsetimo, mediji prenose da Azai ima južnoafričko poreklo i označavaju ga kao jednog od "južnoafričkih narko-bosova" koji je Srbe povezao sa prodavcima droge iz Brazila.

Supruga otetog narko-bosa, Džamila oglasila se objavom na društvenim mrežama u kojoj moli da joj se suprug vrati živ!

- Samo želim da moj čovek bude ovde, da se pojavi. Nedostaješ nam, toliko boli. Kada dolaziš, molim te? Jesi li još tu? Samo želimo da dođeš kući - napisala je Džamila i dodala:

- Molim te daj nam znak da si živ i dođi kući. Možemo li, molim vas, dobiti znak da je živ? Mohamed ne bi trebalo da bude tamo. Ovo nije naš svet. Ne možemo ovo više da trpimo, ne možemo ovako da živimo!

Policija u Belgiji krajem prošle godine zaplenila je oko 115 kilograma kokaina sakrivenog u betonskim pločama u okviru međunarodne policijske operacije koja za cilj ima razbijanje srpske kriminalne grupe, a koja je povezana sa kavačkim klanom.

Među uhapšenima bio je kavčanin Damjan Roganović, a u saradnji sa Nikolom Vušovićem zvanim Džoni sa Vračara.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading