POTERA ZA UBICOM TRAJE: Policija identifikovala učesnike sukoba u Loznici
Foto: Privatna arhiva/Foto: MUP Srbije

Prema nezvaničnim informacijama, nedaleko od mesta događaja nađene su tri čaure kalibra 7,65 mm, na telu nastradalog migranta utvrđene su ustrelne ran, a on je iskrvario i preminuo. Delo je kvalifikovano kao ubistvo, Više javno tužilaštvo u Šapcu je naložilo obdukciju nastradalog migranta, a policija je identifikovala učesnike sukoba.

Prema našim saznanjima među njima i onoga koji je, prema svedočenju očevidaca ispalio kobne hice, i za njim se intezivno traga. Policija je u utorak u dvorištu Policijske stanice Loznica privela veću grupa migranata, bilo ih je više od 70, nađenih u blizini mesta ubistva, ali oni sa njim "nemaju veze".

Na području Loznice, Malog Zvornika i Ljubovije je tokom jučerašnje akcije policije pronađeno 136 iregularnih migranata i svi su prebačeni u neki od prihvatnih centara. Očekuje se da će u narednom periodu oni biti više sklanjani sa ulica kao i da će češće biti "češljani" objekti gde se kriju, poput opustošene "Viskoze" u kojoj ostaci brojnih pogona pogoduju njihovom boravku do prelaska Drine na putu ka BiH, Hrvatskoj i dalje ka zemljama zapadne Evrope.

Inače, građani koji žive u blizini "Viskoze" zabrinuti su zbog čestih prolazaka grupa od po 20 i više migranata, a posebno zbog poslednjeg događaj i saznanja da osim hladnog neki migranti poseduju i vatreno oružje na šta ukazuje poslednji sukob Avganistanaca.

Loznica je već više godina na putu migranata, uglavnom mlađih muškaraca, koji ovde stižu grupno, a onda traže kanale da se u lozničkom, malozvorničkom ili ljubovijskom kraju domognu druge obale Drine. Sa dolaskom toplijih dana i nižeg vodostaja Drine obično se povećava njihovo prisustvo, mada su na ovom terenu tokom cele godine, samo se menja njihova brojnost.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading