UHAPŠENA SRPKINJA U KOTORU ZBOG IZNUDE 68-godišnja R.S je zajedno s mužem pretila Kotoranki i tražila joj 200.000 evra
Uprava policija Crna Gora

Osnovano se sumnja da je ta šezdesetosmogodišnjakinja tokom novembra i decembra prošle godine, zajedno sa sada pokojnim K.M., u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, sa umišljajem uz pretnju pokušala da prinudi P.S. da joj na štetu svoje imovine preda 200.000 eura.

LIŠEN SLOBODE POSLE TRI RAZBOJNIŠTVA Maskiran i uz pretnju oružjem, od prodavačica otimao pazare  

U naredbi za sprovođenje istrage piše da su oštećenoj prvo poslalitelefonsku poruku preteće sadržine: "Do petka moraš imati 200.000 eura. Ako javiš policiji, dići ćemo ti sina u vazduh. Sat ti otkucava, čekaj poziv. Ako napraviš grešku, sina ti niko ne može spasiti".

Nakon upućenih pretnji, R.S. i K.M. su nastavili u kontinuitetu da šalju više poruka sa istog broja telefona, tražeći novac. Pretili su da će joj ubiti sina i određivali rok, naređujući joj da novac donese iz Kotora u Njeguše.

Sumnja da je R.S izvršila krivično delo proizilazi iz nekoliko službenih zabeleški OB Kotor koje datiraju iz decembra prošle godine, izveštaja mobilnih operatera o ostvarenim telefonskim komunikacijama, zapisnika o pretresanju stana i drugih prostorija, izveštaja – foto-elaborata SMS poruka upućenih na broj oštećene P.S. od 11.12.2022. godine, izjave okrivljene R.S. i izjava svedoka-oštećenih koje su dali u postupku istrage, i to P.S., P.D. i P.I.

U sklopu aktivnosti koje su preduzete radi rasvetljavanja ovog krivičnog dela, na Njegušima je istog dana uhapšena R. S. zbog sumnje da je izvršila krivično delo pokušaj iznude i privedena je na dalju nadležnost Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

– Sve navedeno, po nalaženju sudija Apelacionog suda, predstavlja osnovni preduslov da bi se nekom odredio odnosno produžio pritvor – piše u rešenju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading