ZVICER NA POMENU PLANIRAO LIKVIDACIJU  Od ubistva Vukotićevog bliskog saradnika odustali zbog mraka i građana
Foto: Printscreen/Radoje Zvicer

Poruke koju su Zvicer i Vujotić razmijenjivali sa ostalim pripadnicima kavačke grupe otkrile su da je taj plan usledio nakon što se odustalo od akcija ubistva Jovanovića na dan sedmodnevnog ili četrdesetodnevnog pomena pokojnom Igoru Dedoviću.

Dedović je ubijen početkom 2020. godine zajedno sa Stevanom Stamatovićem dok su sa porodicama boravili u jednom od restorana u Atini.

Pored Zvicera i Vujotića na optužnici su za pripadništvo kriminalnoj organizaciji Slobodan Kašćelan, Dragan Knežević, Goran Vukčević, Igor Terzić, Danilo Bakić, Stevan Kraljević, Radovan Mujović, Vladan Lučić, Filip Knežević, Ratko Živković, Milutin Knežević, Miloš Jovanović, Milutin Čotar, Vladimir Vučković, Dejan Rutović i Srđan Jurišević.

ZVICER NA POMENU PLANIRAO LIKVIDACIJU  Od ubistva Vukotićevog bliskog saradnika odustali zbog mraka i građana

Foto: Printscreen

 

Prema navodima optužnice, nakon saznanja da se Jovanović ponovo nalazi u Kotoru i da boravi u stanu u stambenoj zgradi zvanoj ,,Pentagon“ Zvicer 13. maja naređuje da se Jovanović mora ,,raditi za sedam dana“ pojašnjavajući da će meta u stanu boraviti do 1. juna.

- Ujutro šaljite koji je ugao da se upuca – piše Zvicer u grupi za razgovor u Skaj aplikaciji a već narednog dana prosleđuje više fotografija na kojima se vidi pozicija zgrade u kojoj se nalazio Jovanović.

Na odluku Zvicera da Goran Vučković i Igor Terzić izvrše ubistvo Vujotić reaguje govoreći ,,samo da ne počnu filozofirati“ ali dodaje da treba napraviti plan bekstva, spremiti štek stan, odrediti poziciju sa koje će pucati na Jovanovića ali i kako ukloniti tragove likvidacije.

Vujotić 19. maja Vukčeviću i Terziću šalje poruku ,,Ajde gas da obilazite odma“, „Da sve unesemo i spremimo“… ,,Veceras se sve namjesti i sjutra ga rusimo“ nakon čega šalje fotografiju Jovanović kako bi bili upoznati sa izgledom mete.

Rutović, Vladimir Vučković i Čotar po nalogu Slobodana Kašćelana prikupljali su podatke o mestu i vremenu kretanja Jovanovića ali i kretanju policije na terenu.

Za osmatranje Jovanovića, po nalogu Zvicera i Vujotića, preko Dragana Kneževića, vrbovani su Milutin Knežević i Miloš Jovanović.

Uprkos detaljno razrađenom planu Terzić i Vukčević su 19. maja 2020. godine odustali od likvidacije zbog građana koji su se nalazili na lokaciji odakle je trebalo ispaliti smrtonosne hice ali i zbog smanjene vidljivosti usljed nastupanja mraka.

Vukčević i Terzić su, kako se navodi u optužnici, ostavili oružje na skrovitom mestu na označenoj poziciji kako bi narednog dana ponovo došli i izvršili krivično delo.

Međutim na putu prema štek stanu oni su uhapšeni.

Ipak, Igor Božović koji je nadzirao celu komunikaciju oko planiranja ubistva Jovanovića već narednog dana angažuje nove pripadnike za ostvarenje cilja.

U optužnici se navodi da je angažovao lica koja su na Skaj aplikaciji koristili naloge sa šiframa 52819F i 5S7EKH ali prema podacima dostupnim istražiteljima i ovaj plan nije ostvaren a ubistvo Jovanovića nije ni pokušano.

Prema navodima optužnice koju je SDT podiglo 20. januara 18-člana kriminalna organizacija koju su formirali Zvicer i Vujotić pored likvidacije Jovanovića planirali su i ubistvo vođe suprostavljenog škljarskog klana Jovana Vukotića dok je boravio u Istražnom zatvoru u Spužu.

ZVICER NA POMENU PLANIRAO LIKVIDACIJU  Od ubistva Vukotićevog bliskog saradnika odustali zbog mraka i građana

Printscreen

 

Jovanović, koji je slovio za bliskog saradnika pokojnog Vukotića, je 2016. godine u Istražnom zatvoru vrelim uljem je polio Igora Božovića.

Jovanoviću, koji se u bezednosnim evidencijama vodi kao visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana, svaki trag se gubi 2020. godine, samo desetak meseci pošto je izašao iz zatvora dok je Jovan Vukotić ubijen 8. septembra prošle godine u Istanbulu.Na njega su pucala dva napadača sa motora dok se nalazio za volanom automobila u kojem su bile njegova trudna supruga i dete.

Pre ubistva, suprostavljeni kavački klan je nekoliko puta pokušao ubistvo Vukotića.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading