PAO U SPEKTAKULARNOJ AKCIJI Evo kako su austrijske Kobre uhapsile ubicu iz Novog Sada
Foto: Printscreen/B.J./Facebook

Kada je srpska policija par dana nakon zločina raspisala međunarodnu poternicu za njim sumnjajući da se Jovičić prema operativnim podacima nalazi u Nemačkoj, obavestili su svoje kolege u toj zemlji koji su se dali u potragu za automobilom sa, kako se pretpostavlja, srpskim tablicama i osumnjičenim za ubistvo.

Nemačka policija je ubrzo ušla u trag Jovičiću što je on saznao i uputio se iz Nemačke u Austriju. Nemačka policija obavestila je svoje kolege u Austriji da je Jovičić prešao granicu a odatle su se u poteru pored redovne policije uključile i Kobre, pripadnici specijalne jedinice austrijske policije budući da je begunac u poternici okarakterisan kao "potencijalno opasan i naoružan".

Detaljnim pregledom nadzornih kamera od nemačke granice trag je austrijsku policiju naveo na zaključak da je Jovičić stigao do Salcburga ali da odande nije izašao tako da je krenula dramatična potera po gradu.

Jovičićev auto je primećen na parkingu jednog hotela te je policija tajno napravila "sigurnosni prsten" oko tog objekta u slučaju da osumnjičeni pokuša da pobegne a onda su na scenu stupile Kobre. Munjevitom akcijom razvalile su vrata sobe u kojoj je boravio i uhapsili Jovičića.

- Osumnjičeni je uhapšen u jednom manjem hotelu u salcburškom naselju Elizabet Forštad (Elisabeth Vorstadt). Nakon provere utvrđeno je da se osumnjičeni prijavio u taj objekat te da se u trenutku kada je policija stigla nalazio u svojoj sobi. Policija je osigurala objekat a specijalne jedinice Kobre razvalile su vrata i uhapsile osumnjičenog koji nije pružao otpor prilikom hapšenja - navode austrijske vlasti uz napomenu da je osumnjičeni po nalogu salcburškog javnog tužilaštva prebačen u zatvor te da će u saradnji sa srpskom policijom koju su obavestili o hapšenju begunca sprovesti dalju istragu.

Nezvanično saznajemo da je neko dojavio Jovičiću da je za njim raspisana međunarodna poternica te da je zbog toga hteo da promeni mesto skrivanja iz Nemačke u Austriju.

Podsetimo, tim povodom oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu čiji nadležni kažu da su doneli naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1 tačka 1, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.

Prolaznici primetili mladića u lokvi krvi - Alo.rs

- U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva izvršen je uviđaj lica mesta, izuzeti su tragovi sa lica mesta, oduzeti su određeni predmeti, uzeta su obaveštenja od više lica na okolnost njihovih saznanja, te su donete naredbe za veštačenja izuzetih tragova. Nakon utvrđivanja identiteta osumnjičenog, na osnovu predloga javnog tužilaštva doneto je rešenje o određivanju pritvora iz svih zakonskih razloga - kažu u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

Dodaju da je Jovičić u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, Upravom kriminalističke policije – Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i policijskim organima SR Nemačke, lociran u inostranstvu gde je lišen slobode po raspisanoj međunarodnoj poternici Višeg suda u Novom Sadu.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena. Sumnja se da je on, 24. januara, u Novom Sadu, oštrim predmetom, usmrtio četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, čije je beživotno telo pronađeno na parkingu, u Ulici Nova 34. B. J. je određen ekstradicioni pritvor - kažu u Višem javnom tužilaštvu.

Podsetimo, Jovan Janićijević, vlasnik menjačnice iz Novog Sada ubijen je pre tačno nedelju dana u naselju Veternik u Novom Sadu, na sastanak sa ubicom je poneo dve torbice sa novcem, od kojih je jednu, kako se sumnja, ubica uzeo i pobegao.

Rekao si da je ona lepša od tvoje žene" - Alo.rs

 

- U jednoj su bile novčanice u dinarskoj protiv vrednosti, koju je Jole držao kod sebe i koju mu je ubica oteo. Međutim, u drugoj je bilo duplo više novca u evrima, ali napadač to nije video jer je bila na zadnjem sedištu auta i nju je policija pronašla prilikom uviđaja - kazao je ranije izvor.

Kako je utvrđeno obdukcijom, ubica je Jovana ubo 20-ak puta nožem ali su ubodi u srce i pluća bili kobni jer su doveli do obilnog krvarenja te je smrt nastupila brzo. Odbrambene povrede koje je ubijeni zadobio po rukama pokazuju da se sa ubicom borio do poslednjeg daha.

Zločin je zabeležila nadzorna kamera sa obližnjeg objekta te je snimak uz svedočenja poznanika pokojnog Jovičića doveo do osumnjičenog za ubistvo. Istraga povodom ovog zverskog ubistva je i dalje u toku i čeka se izručenje Jovičića kako bi od njega bila uzeta izjava koja bi mogla da dovede do motiva zločina koji je i dalje svima misterija jer su navodno ubijeni i ubica bili u dobrim odnosima.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading