MOTIV MAFIJAŠKE SAČEKUŠE DROGA VREDNA 1,5 MILIONA EVRA? Igor likvidiran u automobilu pred detetom!
Foto: Shutterstock

Način na koji je ubijen daje im za pravo. Jer ubica, koji je opisan kao muškarac visok 170 centimetara, obučen u tamnu odeću i s kapom na glavi i maskiranim licem, prema pisanju slovenskih medija Mančiću je prišao kod njegovog automobila. Nakon što je pucao u njega ubica je pobegao i za njim se traga. A stravično je što se ubistvo Mančića, koji je prema pisanju "Večeri" bio u sukobu sa slovenskim ogrankom kavačkog klana, videlo njegovo dete koje je u trenutku likvidacije bilo u automobilu.

Kako prenose slovenački mediji, Mančić je već bio meta napada u aprilu 2020. godine.

Mančić je te večeri rekao rođacima da je izašao na cigaretu, a ubrzo su se iz pravca osnovne škole začuli pucnji i vriska.

- Kada je odjeknuo prvi pucanj, otišao sam na balkon da vidim šta se dešava, a usledilo je još pucnjeva. Pitali smo se da li je upucani još živ. Nastupila je potpuna tišina oko minut, a onda se začuo jak vrisak. Povređeni je plakao je i glasno dozivao u pomoć - citirali su mediji tada jednog od svedoka.

Algoritam ne može da zameni sudiju - Alo.rs

Mančić, koji je tada kod sebe imao pištolj "glok" i koji je takođe uzvratio paljbom, prebačen je u bolnicu, i njegov život je neko vreme visio o koncu. Pored oružja, policija je kod Mančića pronašla i 33.000 evra, na osnovu čega je zaključila da je sa nekim dogovorio "poslovni" sastanak.

Inače, Mančić je 2013. godine bio optužen da je 29. avgusta pucao na E. P, koji je tokom svađe navodno udario Mančića, koji mu je odmahnuo rukom. Zanimljivo je da je E.P kasnije na pretpretresnom ročištu tvrdio da Mančić nije pucao u njega, iako ga je on optužio da je pucao.

Slovenačka "Večer" pisala je da je ubijeni Mančić 2019. godine, na inicijativu Željka Tešanovića, zajedno sa Danijelom Božićem i Davidom Šolajom, navodno ukrao drogu u vrednosti od oko 1,5 miliona evra od navodnog šefa slovenačke ćelije kavačkog klana Klemna Kadivca.

Danijel Božić kidnapovan je u Ankaranu u novembru 2019. godine, a njegovo telo pronađeno je dve nedelje kasnije u šumi kod Okrogla. Za ovu otmicu i pokušaj otmice Željka Tešanovića sudi se Klemnu Kadivcu, Draganu Čikojeviću i Bojanu Stanojeviću. Za Božićevo ubistvo osumnjičeni su neki članovi slovenačke ćelije kavačkog klana, a to su Klemen Kadivec i njegov brat Blaž Kadivec i Drejc Kovač, prenosi Večer. Oni su iznajmili prostorije u kući porodice Čikojević i navodno su čuvali drogu koja je trebalo da bude ukradena 2019.

U ljubljanskom sudu je pre nekoliko dana održano pripremno ročište pred suđenje pripadnicima kavačkog klana. Na poslednjem ročištu navodni vođa slovenačke ćelije klana kavača izjasnio se da nije kriv. Suđenje će početi u utorak, 24. januara.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading