ADVOKATI ANINOG MUŽA POKUŠAVAJU DA GA BRANE NA OVAKAV NAČIN? Nanogica Brajan Volša nema GPS za praćenje?
Foto: Privatna arhiva/Facebook/Printscreen/Tanjug

On je među oko 6.000 ljudi koji trenutno nose nanogice za praćenje lokacije u federalnom sistemu, nakon što je priznao krivicu za pomenuto delo.

- Možete da nosite nanogicu i idete u crkvu, idete svom lekaru ili možete otići u prodavnicu. To su sve izuzeci i ponekad morate da se javite unapred - objasnio je Bostonski tužilac Fil Trejsi, koji je upoznat kako nanogica funkcioniše.

U nekim slučajevima, kako Trejsi priča, kućni pritvor može značiti da osoba uopšte ne može da napušta svoj dom, ali u mnogim drugim slučajevima im se daje posebna dozvola da izlaze na ograničenoj osnovi.

Tužioci kažu da je Volš lagao o odlasku u "Home Depot" gde je navodno potrošio 450 dolara na sredstva za čišćenje.

- Mislim da se nisu plašili da je on naumio neke zlobne aktivnosti - rekao je Trejsi.

Detalji kobne nesreće kod Sombora: Dečak (14) bio na biciklu - Alo.rs

On je dodao da to nije bio razlog da se "podigne crvena zastavica".

Sudski dokumenti u kojima se navode uslovi Volšovog puštanja na slobodu kažu: "Ograničeni ste na boravak u kući osim za aktivnosti koje je unapred odobrila kancelarija za uslovnu kaznu".

Američki izvori rekli su i da Volšova nanogica u sebi nema GPS nadzor koji imaju neki osuđenici. Umesto toga, koristio je radio-frekvenciju koja može da upozori vlast kada je otišao iz kuće, ali ne i precizirajući gde je otišao.

Policija obila vrata i zatekla telo muškarca u fazi raspadanja! - Alo.rs

- Recimo da je to puštanje na sat i po. Sve dok se on vrati po isteku tog vremena, uglavnom to propuštaju - rekao je branilac J. V. Karnei koji je imao mnogo klijenata u kućnom pritvoru.

- Na primer, da osoba prođe pored gvožđare u povratku nakon što odvede decu u školu i uđe da kupi par stvari. Generalno, to neće biti nešto što će privući pažnju službenika za uslovnu kaznu - objašnjava Karnei.

Brajan Volš trenutno je u pritvoru uz kauciju od 500.000 dolara pod optužbom da je obmanuo istražitelje u slučaju nestanka njegove supruge Ane Volš. On se izjasnio da nije kriv u ponedeljak u Okružnom sudu Kvinsi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vladimir

18.01.2023 23:24

Majka Anina ja naivna zena.Brani zera kog ne poznaje.To sto joj je ucinio jednu uslugu ne znaci da je dobar covek.On je lud.A od tskvog se moze ocekivati svasta.Jadno je da je smislio unapred plan kako da se redi Ane.Tu mu je po.ogla i njegova mama