"PRE NEDELJU DANA SE ŽALIO NA BOLOVE" Otac prijavio vršnjačko seksualno i fizičko zlostavljanje u Specijalnoj školi
Foto: Shutterstock

Otac navodi da do danas nadležni i škola ništa nisu preduzeli ili ga nisu obavestili, a da je njegovo dete pretrpelo ozbiljnu traumu. Policija je potvrdila prijavu i slučaj prosledila Višem tužilaštvu, a iz škole ne žele da kažu šta su preduzeli.

Kako kaže otac dečaka, pre nekoliko nedelja primetio je čudno ponašanje kod svog sina, koji od ponedeljka do petka boravi u domu, a vikend provodi sa njim. Tek pre nedelju dana priznao mu je da je žrtva seksualnog uznemiravanja od strane drugog učenika i da se tako nešto dešavalo u više navrata.

- Pre nedelju dana kada smo došli kući požalio se na bolove i tada mi je sve ispičao, a ono što je najstrašnije jeste da se to dešavalo pod pritiskom i pretnjama tog drugog učenika. A kako se se to ukupno 5 puta desilo, sin mi je rekao da ih je jednom zatekao i vaspitač koji ih je samo izgrdio i poslao u učionice - kaže otac.

Istog dana, 30. novembra, otišli su lekaru i slučaj prijavili školi i policiji, ali umesto očekivanih reakcija, otac sumnja da škola pokušava da zataška slučaj, jer se sam dečak žalio vaspitačima na zlostavljanje.

- Zbog trauma sin nije išao u školu i juče je prvi put otišao. Nije mi se javljao na telefon i odlučio sam da se vratim u školu i zatekao vaspitače kako ga teraju da se pomiri i rukuje sa dečakom koji ga je zlostavljao. To je dodatno istraumiralo mog sina, direktno sam pozvao službeni broj koji su mi dali iz policije i javio da odmah reaguju jer je ovo maltretiranje - kaže on.

Iz policije potvrđuju da je slučaj prijavljen, da su sve prosledili tužiocu i da čekaju reakciju Višeg tužilaštva u Nišu, nadležnog za ovakve slučajeve. Iz Specijalne škole "Bubanj" nisu bili oduševljeni pozivom novinara i odbili su da daju više informacija o konkretnim koracima koje je škola preduzela, kao i koga je obavestila.

- Kako je moguće da vi znate sve informacije šta je prijavljeno policiji, a zovete iz sredstva javnog informisanja, ne razumem. Vas to interesuje? Škola je preduzela sve mere na koje je bila dužna po zakonu, obavestila nadležne i pokrenula postupke. Ja stvarno o tome ne bih ništa više i mislim da nije u redu da tražite informacije takve vrste - rekla je sekretar škole, pišu Južne vesti.

Inače, reč je o redovnom novinarskom postupku provere prijava sa Policijskom upravom i tužilaštvom.

Sekretarka nije rekla da li je pokrenut disciplinski postupak i da li je učeniku obezbeđen razgovor sa psihologom, uz obrazloženje da to ne može da kaže.

To ne može da kaže ni nova direktorka koja je, kako navodi, na funkciju stupila danas.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

Komentari (0)

Loading