U SREMSKOJ MITROVICI IZNOVA POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO BRAĆE JELIČIĆ IZ FUTOGA Erić: Branio sam život!
Facebook printscreen

Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, Erić je okrivljen za ubistvo rođene braće Predraga (43) i Stanislava (37) Jeličića iz Futoga, dok je protiv Dejanovog brata Nebojše Erića (37), koji je takođe bio osumnjičen za ubistvo braće Jeličić, tokom istrage obustavljen krivični postupak. U ovom sudskom procesu, pored Dejana, Nebojša je jedini svedok tragedije koja se dogodila 6. decembra 2020. godine, u šumi u potesu sela Jarak, kod Sremske Mitrovice, zbog svađe oko tartufa.

Pred sudskim većem stariji Erić se izjasnio da je razumeo optužnicu i da priznaje samo izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, dok drugo, koje mu se stavlja na teret, ne priznaje, jer je, kako je rekao, branio sopstveni život.

U velikoj akciji uhapšen sin ubijenog kriminalca iz devedesetih - Alo.rs

Na pitanje sudije Nikole Radanovića zašto je tog  dana poneo pištolj u šumu, Dejan je kazao da ga je nosio i ranije, ali da nikome nije pričao niti ga je nekome pokazivao. Na ovom suđenju odbili su da svedoče Dejanov otac Rade Erić, kao i njegova supruga Dragana, dok se Nebojša i ovog puta u sudnici pojavio kao svedok. On je ostao pri izjavi, koju je dao 16. marta ove godine, gde je tvrdio da su Jeličići prvi napali Dejana i njega.

- Dok sam izlazio iz auta, došli su Jeličići, a onda je Stanislav prišao autu i sa kopalicom mi razbio šoferšajbnu - rekao je Nebojša, tvrdeći da kada je Stanislav nasrnuo na Dejana, on hteo da ih razdvoji, ali je tada njemu prišao Predrag i udario ga u čelo.

- Dok me je Predrag udarao, začula su se dva pucnja, presekao sam se i pomislio sam da je Stanislav ubio moga brata. Tada je Predrag ustao sa mene i krenuo u njihovom pravcu, uzeo je kopalicu i nasrnuo na Dejana. Viknuo sam: "Pazi Dejane", a onda sam čuo treći pucanj.

Ovo je devojka koja se tukla u centru Vranja - Alo.rs

NISU KRENULI ZAJEDNO U ŠUMU

Supruga ubijenog Predraga Maja Jeličić u razgovoru za medije kaže da je dan pre ubistva njenom mužu bio rođendan, i da je on zato sutradan otišao u šumu kako bi počastio svoje drugare.

- Moj suprug nije imao potrebu da ide na to mesto gde se desilo ubistvo, sem da je nešto čuo. Znam da nije zajedno otišao sa bratom Stanislavom iz kampa, jer je telefonom ujutru razgovarao sa mnom - kaže Maja tvrdeći da on i njegov brat nikada nisu odlazili zajedno na teren, već su išli na tri različite strane. - Mog supruga ne mogu da vratim, ali sve što bude manje od maksimalne kazne, smatraću kao povlasticu za porodicu Erić i Dejana.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading