DOKLE VIŠE?! Vršnjačko nasilje u školi u Subotici, učenik ostao bez slezine!
Foto: Shutterstock

Dečaka N. K., učenika osmog razreda OŠ "Sonja Marinković", na hodniku je srušio đak, a prilikom pada dečak je zadobio teške povrede usled kojih je hitno operisan i izvađena mu je slezina.

Sve se odigralo u poslepodnevnoj smeni, tokom odmora, a kamere su zabeležile ovaj incident.

- Na snimku se jasno vidi koškanje, guranje i udaranje mog deteta koje je okrenuto leđima od strane grupe od nekoliko učenika. Moj sin je nastavio put ka učionici i iz te grupe se izdavojio jedan dečak koji mu je prišao, opet s leđa, i bukvalno ga je "počistio", kao što u karateu izgleda čišćenje. Dakle, znatno viši i krupniji dečak je počistio moga sina od 45 kilograma i to s leđa. Pri padu ruka mog deteta je bila ispod tela i on svojom rukom gnječi rebra i dolazi do rupture slezine - priča nam otac Dejan Kolar.

Dečak je hitno operisan i sada se nalazi na Odeljenju intenzivne nege subotičke Bolnice. Otac, još uvek u šoku, tvrdi da nasilje nije od juče, da je dete njime bilo izloženo i ranije ali da im je govoreno da će se sve rešiti unutar škole.

Iz OŠ "Sonja Marinković" su nam potvrdili škola poseduje snimak incidenta, te dodaju da se postupa po protokolu koji je predviđen u ovakvim situacijama.

- Pogledali smo video zapis, sve se odigralo u tridesetak sekundi. Tim za vršnjačko nasilje je već sazvan, sastaje se danas, a deca učesnici u prisustvu roditelja daju izjave. Nema nikakvog zataškivanja, svi roditelji su momentalno obavešteni i škola radi sve po protokolu po kom se postupa u ovakvim situacijama - izjavio je Pajica Bašić, direktor OŠ "Sonja Marinković" - Jedini slučaj koji smo imali sa dečakom koji je juče povređen je kada su mu u 5. razredu polomljene naočare, tada smo se svi angažovali i rešili slučaj.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Miki

22.11.2022 15:17

Kako ste rešili slučaj. Da ima pravde nasilnika u popravni dom roditelje u zatvor