NASILJE U STARAČKOM DOMU Medicinska sestra šamara i maltretira staricu (VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen

U prvobitnom naslovu ovog teksta navodilo se da je starica po nacionalnosti srpkinja, što se nakon analize portala raskrinkavanje.me i raskrikavanje.rs ispostavilo kao lažna vest.

Prvobitni naslov smo promenili i sada sadrži tačne informacije.

Izvinjavamo se našim čitaocima.

U staračkom domu u Peći, koji je nedavno privatizovan, jedan član osoblja je fizički zlostavljao stariju ženu.

Na snimku se vidi kako službenica nasrće na staricu, dok događaj snimaju drugi. Čuje se i smeh.

KOHA saznaje da je reč o privatnom domu za stare "Orenda" u Peći.

Tajm izvori javljaju da se događaj dogodio pre nekoliko dana.

KOHA pokušava da kontaktira bolnicu "Orenda", ali do sada nije dobila odgovor.

Portparol Osnovnog tužilaštva u Peći, Shkodran Nikci, rekao je da je tužilaštvo angažovalo dva tužioca da istraže slučaj.

„Glavni tužilac je angažovao dva državna tužioca i nadležne policijske jedinice da odu na mesto izvršenja ovog zločina i da preduzmu sve neophodne mere u vezi sa slučajem“, rekao je Nikči.

Dvojica uhapšena zbog fizičkog napada na stariju ženu u Peći

Policija u Peći potvrdila je da su uhapšene dve zaposlene u staračkom domu "Orenda" u vezi sa slučajem fizičkog napada na stariju ženu u Peći.

Kako je saopšteno iz policije, uhapšen je osumnjičeni za koga se vidi da je fizički napao stariju ženu i glavnog radnika staračkog doma u kojem se incident dogodio.

Slučaj je izazvao brojne reakcije odmah po objavljivanju na društvenim mrežama u sredu.

Dvojici osumnjičenih za napad na staricu određeno je zadržavanje do 48 sati

Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je da je nakon objavljivanja video snimka na društvenim mrežama o napadu na staricu u staračkom domu u Peći, glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Peći angažovao dva državna tužioca i ovlastio kosovski Policija preduzima potrebne zakonske mere protiv lica koja su počinila ovo krivično delo.

„Dva državna tužioca i Kosovska policija na mestu gde se sumnja da je izvršeno krivično delo, identifikovali su i uhapsili dvojicu osumnjičenih i istim je, po nalogu državnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati, pod sumnjom. da su izvršili krivično delo u saizvršilaštvu krivično delo napad i krivično delo pomaganje u izvršenju krivičnog dela napad”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Državni tužilac je najavio da će u zakonskom roku razmotriti mogućnost podnošenja zahtjeva za određivanje mjere pritvora nadležnom sudu, a u vezi sa ovim krivičnim predmetom biće preduzete sve potrebne istražne radnje.

„Osnovno tužilaštvo u Peći će blagovremeno obavestiti javnost o preduzetim radnjama u vezi sa ovim krivičnim predmetom“, navodi se u saopštenju.​

KOHA je nakon prijave slučaja ostala u Peći, odakle je pokušala da dobije dodatne informacije. Međutim, osoblje tamošnjeg staračkog doma odbilo je da razgovara sa timom.

Kuća u kojoj je starica napadnuta je privatna ustanova, u blizini pećke bolnice.

KOHA je uvidela da se kod osoblja ove ustanove pojavila zabrinutost nakon mere suspenzije koja je izrečena protiv četiri medicinske sestre uključene u slučaj.

Kako se navodi, starija žena je majka mučenika iz Đakovice.

Ne zna se ni u kakvom je zdravstvenom stanju starija žena i ne zna se da li nastavlja da boravi kod kuće.

Treća medicinska sestra je uhapšena zbog maltretiranja starije žene

Kosovska policija uhapsila je i treću medicinsku sestru, osumnjičenu za napad na stariju ženu u Peći, saopštio je za KOEN portparol Osnovnog tužilaštva u Peći Skadran Nikči.

On je naveo da je treća uhapšena navodno snimila trenutak maltretiranja starice u staračkom domu "Orenda".

Zet starije žene koju su medicinske sestre maltretirale u Domu za stare „Orenda” Ezen Vala rekao je da se starica danas izvlači iz kuće, dodajući da je sve to usledilo nakon objavljivanja br. Video.

„Minirja je stanovnik ovog centra godinu dana. Objavljivanjem snimka na društvenim mrežama svi smo zabrinuti. Odmah smo došli da ga izvučemo iz kuće. Povukli smo stanara zbog onoga što smo videli na snimku. Ona je majka mučenice. Nikada nismo imali obaveštenja o nedoličnom ponašanju. Ne znamo da se nešto dogodilo. Nesreća je što gospođa boluje od Alchajmera. Danas je dobro, ali slučaj se desio pre 4 dana. Očekujemo da će istraga otkriti više“, rekao je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Dragica Bekcic

02.11.2022 21:16

Sram ih bilo...Sve bih ih isterala sa posla brukaju dom! Ne bilo da moju majku maltretiraju,unakazila bih sve.djubrad i smrad!!!