CENTAR ZA SOCIJALNI RAD U VRŠCU KRIV ZA SMRT DEVOJČICE Rezultati nadzora utvrdili da dve važne stvari nisu urađene!
Foto: Facebook

Koje su greške tačno načinjene, još se detaljno utvrđuje, a Pokrajinski sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je odmah po saznanju o ubistvu maloletne Petre Budimirović i samoubistvu njenog oca Marka Budimirovića, koje se dogodilo 4. oktobra u Vršcu, preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti i započeo nadzor u Centru za socijalni rad Vršac.

Kako nezvanično saznajemo u Pokrajinskom sekreterijatu, inspekcija sve detaljno ispituje kako bi se utvrdilo postupanje svih institucija, Centra za socijalni rad, policije i suda i za sve za koje se ustanovi da su odgovorni, snosiće posledice, jer u ovom slučaju, kako nam je rečeno, ne može biti jedan krivac.

- Odgovornost Centra za socijalni rad se ogleda u tome što par meseci nisu pratili slučaj ove porodice, a o detetu se nije razmatralo, što je trebalo - rečeno  je nezvanično "Novostima".

Sud je poslao presudu, ali je vršački Centar nije dobio. Proverava se da li ju je i otac primio, mada se pretpostavlja da jeste, i da je to mogući okidač da počini ono što je uradio.

Otac, koji je najpre golim rukama zadavio sopstveno dete, a zatim presudio sebi, i njegova supruga, odnosno majka deteta, kako saznajemo, nisu bili u brakorazvodnoj parnici, i on nije hteo razvod. Detetova majka se 30. aprila prvi put obratila policiji za pomoć jer je suprug prema njoj bio nasilan.

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading