PALA KRIMINALNA GRUPA U ŠAPCU Pustili u opticaj 15 miliona dinara lažnih novčanica!
Foto: MUP Srbije

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje finansijskog kriminala - Odsek za suzbijanje falsifikovanja novca i drugih sredstava plaćanja lišili slobode pet lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela odruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivično delo falsifikovanje novca.

Slobode su lišeni M.M., S. I., M.R. M.J. i M.M dok se jedno lice nalazi u bekstvu.

Ova organizovana kriminalna grupa, delovala je u periodu od aprila do danas na taj način što je u stanu u Šapcu napravila štampariju za pravljenje lažnog novca sa svom pratećom opremom u kojoj je pravila lažan novac u svim fazama izrade. Lažan novac koji su štampali bio je u valuti evro i dinar u apoenima od 100 i 500 evra odnosno 2.000,00 dinara. Ova organizovana kriminalna grupa je lažni novac stavljala u opticaj na teritoriji Republike Srbije, Crne Gore, Grčke i Italije.

- Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa za manje od sedam meseci stavila u opticaj lažan novac u ukupnoj dinarskoj protivvredosti od 15 miliona dinara - saopšteno je iz Tužilaštva.

U toku su pretresi na više lokacija u Šapcu, Beogradu i Bogatiću.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pratite nas i na Telegramu

Komentari (0)

Loading