KOMUNALAC PENZIONERIMA KOSIO TRAVU, PA IH PLJAČKAO Serijski lopov uhapšen u Vrnjačkoj Banji zbog lažnog predstavljanja i krađa
Foto: Alo.rs

Ranko J. iz okoline Kraljeva uhapšen je u Vrnjačkoj Banji zbog sumnje da je opljačkao više penzionera prerušen u komunalnog radnika.

Kako saznajemo, on je do detalja razradio šemu za potkradanje starijih osoba, većinom samaca.

- On živi u manjem mestu kod Kraljeva, ali je iz nepoznatog razloga odlučio da prevare sprovodi u Vrnjačkoj Banji. On je oblačio radničko odelo i najpre osmatrao kuće čiji su vlasnici penzioneri, a potom čekao pogodan trenutak da u njih uđe. Pratio je rad komunalnih službi i trudio se da se infiltrira - navodi naš izvor.

Policija mu napravila sačekušu

Kako saznajemo, policija je okupila čitav tim kako bi analizirala šablon po kojim je osumnjičeni operisao.

- Policajci su tražili i opis lopovo od žrtava pljačke, pa su mu na kraju postavili zamku. Službenici su se pozicionirali u blizini komunalaca koji su radili i kada se osumnjičeni pojavio, stavili su mu lisice. Po hapšenju nekoliko žrtava ga je prepoznalo i potvrdilo da im je opljačkao kuće - podvukao je izvor.

Osumnjičeni se, uglavnom, priključivao registrovanim radnicima kada su kosili travnjake. Njihovu uniformu je navodno oblačio kada se malo odmaknu.

- Kada bi procenio da je pravi trenutak za akciju, on je zvonio penzionerima na vrata, govoreći da u blizini kosi travu i da je ožedneo. Ljubazno je tražio od domaćina da mu natoče čašu vode. Vlasnici su ga puštali u svoje domove, čak su mu nudili i određene namirnice da se osveži. On je tada koristio trenutak da ukrade sve što mu padne pod ruku. Uzimao je nakit, novac, novčanike... Sve što ljudi čuvaju na policama i po ormarima. Akcije je završavao za svega jedan minut. Na kraju bi se redno zahvalio i otišao - objašnjava naš sagovornik.

Serijski lopov provaljen je kada je policiji stiglo više prijava. Interesantno je to što su njegove mete uvek bile kuće čiji su vlasnici starije osobe.

- Po hapšenju, osumnjičenom su napisane krivične prijave za krađe i lažno predstavljanje. Trenutno se proverava da li ima još osoba koje nisu prijavile krađe. Postoje sumnje da neki vlasnici kuća još uvek i ne znaju da su pokradeni - navodi naš izvor.

Tužilaštvo je naložilo da se proveri kretanje osumnjičenog u periodu kada su izvršene krađe. Biće pročešljana Vrnjačka Banja i sva mesta oko nje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading