ŽAN-KLOD VAN DAM PRESUDIO OGNJENU PRE SUDA Otac Ognjena Petkovića prijavio inspektora koji je radio na slučaju
Foto: privatna arhiva

Inspektor je krivicu svalio na Ognjena Petkovića (18), tvrdeći „da je on majstor borilačkih veština i da je procenio da je tinejdžer zadao kobni udarac.

Ivan Petković, otac Ognjena Petkovića (18), koji je zasad jedini osumnjičeni za smrt Alekse Stojmenovića (26) u kobnoj tuči u restoranu „Oaza“ u Aleksincu, podneo je krivičnu prijavu protiv inspektora PS Aleksinac Dragana Trajkovića, zvanog Žan-Klod van Dam, zbog propusta u istrazi!

Otac navodi da je inspektor prikrio pravog počinioca i svu krivicu svalio na njegovog sina, tvrdeći „da je Ognjen bez sumnje zadao udarac kojim je naneta smrtna povreda, jer je on majstor borilačkih veština i zna da proceni situaciju“.

ŽAN-KLOD VAN DAM PRESUDIO OGNJENU PRE SUDA Otac Ognjena Petkovića prijavio inspektora koji je radio na slučaju

Foto: privatna arhiva

 

Kada je Aleksa udaren flašom u glavu Ognjen je bio na drugoj strani sale

Kako Alo! saznaje, krivična prijava je prosleđena Tužilaštvu za korupciju u Nišu. Priloženi su i snimci na kojima se navodno vidi da je Trajković napravio propuste i tako prikrio mladića koji je udario Aleksu pivskom flašom u glavu usled čega je došlo do rascepa vratne arterije i smrti. U krivičnoj prijavi, u koju je Alo! imao uvid, navode se i drugi propusti u istrazi.  

ŽAN-KLOD VAN DAM PRESUDIO OGNJENU PRE SUDA Otac Ognjena Petkovića prijavio inspektora koji je radio na slučaju

Foto: privatna arhiva

 

Miljana Stanković, krunski svedok tuče do sada uopšte nije saslušana

- Risiver sa snimcima nadzornih kamera nije oduzet odmah, već posle dva dana kada je sa vlasnicom restorana „Oaza“ sklopljen dil o priznanju krivice. Neko je izbrisao 89 sekundi snimka sa kamere koja snima dvorište da se ne bi videlo kada prilazi mladić sa flašom. Ne pominje se da NN mladić udara Aleksu flašom u potiljak, iako se to vidi na snimku, niti da je Aleksi pre toga zadat udarac pikslom, što su kamere jasno zabeležile - navodi Ivan Petković u krivičnoj prijavi i dodaje da u policiji nisu saslušani gosti „Oaze“ koji su posmatrali tuču, a neki čak i aktivno učestvovali u njoj. 

Otac: Brukaju uniformu

- Svi koji nepošteno rade treba da budu izvedeni pred lice pravde i da budu adekvatno kažnjeni. Većina policajaca pošteno radi svoj posao, ali ima pojedinaca koji nečasno obavljaju svoju dužnost - kaže Ivan Petković za Alo! i dodaje da pojedini policajci PS Aleksinac koriste svaku priliku da po gradu izvrću detalje nemilog događaja da bi ublažili katastrofalno vođenu istragu.

- Bez stida i srama proturaju gnusnu laž da je Nacionalno kriminalističko-tehnički centar MUP-a Srbije (NKTC) navodno pogrešio i pokušavaju da ubede sugrađane da je između Alekse i Ognjena bilo kontakta. Ovakvo širenje laži ne samo da je sramno i opasno već je direktno pljuvanje po uglednoj ustanovi MUP-a Srbije - kaže Petković.

ŽAN-KLOD VAN DAM PRESUDIO OGNJENU PRE SUDA Otac Ognjena Petkovića prijavio inspektora koji je radio na slučaju

Foto: privatna arhiva

 

Na snimku se vidi pivska flaša kojom je Aleksa udaren u glavu

-Dejan Marinković iz Aleksinca bio je za vreme tuče u neposrednoj blizini nastradalog Alekse. Kada je mladić pao, čak je legao preko njega da bi ga zaštitio od udaraca, ali ga niko nije pozvao da svedoči. Nije saslušana ni Miljana Stanković iz Prokuplja koja je stajala između Alekse i mladića koji ga je udario flašom. Na snimku se jasno uočava da Mija Rajičević iz Aleksinca i Dejan Pavlović iz sela Bobovište posmatraju tuču, ali ni oni nisu pozvani za svedoke. Policija je u svom izveštaju prećutala da se na snimku sa kamere šest jasno vidi da Miloš Кitić iz Aleksinca krišom sklanja pivsku flašu sa terase i dodaje je Marku Čudiću da je skloni - piše u krivičnoj prijavi kojom će se pozabaviti Tužilaštvo za korupciju u Nišu.  

ŽAN-KLOD VAN DAM PRESUDIO OGNJENU PRE SUDA Otac Ognjena Petkovića prijavio inspektora koji je radio na slučaju

Foto: privatna arhiva

 

Aleksa Stojmenović nastradao posle udarca zadobijenog u kafanskoj tuči

Petković tvrdi da inspektor nije podneo krivične prijave protiv većine aktivnih učesnika tuče. 

- Optužio je Ognjena da je udario Aleksu u vrat, iako se na snimku vidi da ga nije dotakao. To je potvrdio i Nacionalno kriminalističko-tehnički centar MUP-a Srbije (NKTC) koji je analizom snimaka utvrdio da između Ognjena i Alekse nije bilo kontakta. U izveštaju policije se navodi netačan podatak da je Ognjen bio na poligrafu, kao i da je to bio jedan od razloga za određivanje pritvora i pokretanje istrage. Trajković je u policijskoj stanici ubeđivao Ivana Petkovića da je Ognjen zadao kobni udarac nastradalom. Savetovao ga je da ne uzima advokate, da se ne bi džabe trošio i tešio ga da će Ognjen izaći čim odleži pet-šest godina - navodi se u krivičnoj prijavi. 

Trajković: Ja sam deo tima od 30 ljudi

 

Inspektor Dragan Trajković je u izjavi za Alo! rekao da prvi put čuje da je protiv njega podneta krivična prijava.

- Ja sam fizički podnosilac i potpisnik krivične prijave protiv Ognjena Petkovića, ali nije tačno da sam ikada tvrdio da je on zadao kobni udarac. Policija radi po nalogu tužilaštva. Ništa nisam radio sam, već sam bio deo tima od oko 30 ljudi. Činjenica je da sam majstor borilačkih veština, to je moj hobi, ali nisam optužio Ognjena. Čuo sam da me je otac nešto prozivao. Može da priča šta hoće, mogu samo da kažem da sam profesionalac i da to nije tačno. Tužilaštvu je predat ceo snimak i na njima je da utvrde istinu - bio je izričit Trajković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Bata

15.02.2022 11:55

Ovim slučajem a naročito istragom koju je vodila Aleksinačka policija bi morala da se pozabavi UNUTRAŠNJA KONTROLA MUP-a. Da bi očistila ljude koji nisu za MUP.