Nastavljeno suđenju bivšem čelniku SBPOK zbog zloupotrebe položaja Papića pustili na spikerfon  da ga Mesar čuje!
Foto: Alo.rs

Suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK Goranu Papiću, koji se tereti da je zloupotrebom položaja tražio da se Marku Miljkoviću mimo svih procedura vrati privremeno oduzeti blindirani automobil, nastavljeno je juče pred Višim sudom u Beogradu. Inspektor Miloš Jovanović ispričao je da je lično čuo telefonski razgovor u kojem Papić traži da se vrati vozilo jednom od vođa klana Veljka Belivuka!

VELJI I MESARU ODUZIMAJU IMOVINU OD 5 MILIONA EVRA? Šefovi monstruoznog klana uskoro bi mogli da ostanu bez bogatstva stečenog kriminalom

Goran Papić se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a na prvom ročištu je negirao krivicu i govorio da je sve radio po nalogu Nebojše Stefanovića. Policijski inspektor iz SBPOK Miloš Jovanović juče je u svojstvu svedoka ispričao da je prisustvovao razgovoru Papića i njemu pretpostavljenog Nevenka Marića. Pored njega dali su svoj iskaz i svedoci Bojan Popović, Kosta Mihajlov i Aleksandar Vukobrad.

Svedok imao obezbeđenje

Papićev advokat Branislav Tapušković rekao je da je jedan čovek u sudnici koji se predstavio kao „publika“ zapravo pratilac Miloša Jovanovića, odnosno obezbeđenje, te da je kontrolisao šta će Jovanović da kaže pred sudom. Papić je potom prigovorio na iskaz ovog svedoka da je „policija dužna i da vrati lice kada ga preuzme od druge službe policije, jer se ne zna dokle je ta služba stigla u postupku“.
- Nije logično da bih ja Mariću rekao da vratimo vozilo koje nisam ni oduzeo - naveo je Papić.

- Sa načelnikom Marićem bio sam na zadatku, iz UKP smo preuzeli Marka Miljkovića i vozili ga u SBPOK kako bi od njega uzeli izjavu po prijavi našeg kolege iz Žandarmerije da mu je pretio. Miljković je bio sa nama u kolima na zadnjem sedištu, Marić je upalio spikerfon na telefonu i prepoznao sam glas ovde okrivljenog Papića. Rekao je da brzo i profesionalno obavimo razgovor i da mu vratimo vozilo, pa da ga vratimo u UKP. Za mene je bilo neuobičajeno što se u celom tom postupku uključujući i vraćanje vozila davalo toliko „ubrzanje“ - rekao je Jovanović i dodao da nema sumnje da je glas koji je čuo Papićev.

Nastavljeno suđenju bivšem čelniku SBPOK zbog zloupotrebe položaja Papića pustili na spikerfon  da ga Mesar čuje!

Foto: Alo.rs

Marko Miljković

- Taj razgovor između Marića i Papića, uveren sam, Marić je pustio na spikerfon da bi ga Miljković čuo, nije bilo nikakvog razloga da ga ja čujem. Nesumnjivo je to bio glas Gorana Papića - kazao je Jovanović.

JEZIVI RITUALI BELIVUKA I MILJKOVIĆA Božidar Spasić: Doći ćemo do saznanja koja nismo mogli ni pretpostaviti

Jovanović je napomenuo i da su u nekim drugim prethodnim slučajevima u kojima je postupao, pa i kada su hapšeni Miljković i Veljko Belivuk, vozila oduzimana, pregledana i vožena na skener. Istakao je da Marića nije pitao zašto je uključio spikerfon, jer mu je bio nadređeni.

Nastavljeno suđenju bivšem čelniku SBPOK zbog zloupotrebe položaja Papića pustili na spikerfon  da ga Mesar čuje!

Foto: Alo.rs

Veljko Belivuk

Vukobrad je ispričao da je bilo neuobičajeno što se vozilo vraća bez provere i da je zato i sačinjena službena beleška o tome i obavešten načelnik. Mihajlov je potvrdio ove navode Vukobrada, dok je Popović ispričao da mu je tadašnji načelnik UKP Dejan Kovačević „eksplicitno rekao“ da se vozilo vrati Miljkoviću, jer je to „naređeno odozgo“.

UMIRALI ZAČEPLJENIH USTA, U VELIKIM MUKAMA DOK IM SE TELO RASPADALO Policija saznala da je Belivuk ubijao žrtve SPECIJALNIM OTROVOM

Sledeće suđenje zakazano je za 14. mart kada su pozvani da svedoče Dejan Kovačević, Nevenko Marić, Milenko Munižaba i Zoran Kovačević. Ukoliko mu se dokaže krivica, Papiću preti od jedne do osam godina zatvora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading