JEZIVI DETALJI UBISTVA TRUDNICE U CRNOJ GORI Poslednje batine su bile kobne, a njen brat godinama prijavljivao nasilje - ona sve negirala!
Srna

Nijedna prijava srodnika pokojne Zumrite, u kojima su navodili da je Nikolić brutalno maltretira, nije dovela do optužnice jer je ona svaki put negirala da je muž tuče.

Poslednje batine bile su kobne – trudna dvadesetsedmogodišnjakinja pala je u komu, a lekari su se nakon toga danima borili za njen i život nerođene bebe.

Sagovornik uključen u istragu rekao je za crnogorske VIjesti da se očekuje kvalifikacija krivičnog dela, ali da se Više državno tužilaštvo još nije izjasnilo da li će Nikolića teretiti za teško ubistvo trudne Zurmite.

Nesrećna žena je u bolnicu u Baru dovezena 16. januara u nesvesnom stanju i, zbog težine povreda, odmah je transportovana u Klinički centar Crne Gore.

Nikolić, sa kojim dvadesetsedmogodišnjakinja ima troje dece, pokušao je da pobegne iz Crne Gore, ali je uhapšen dan kasnije na graničnom prelazu Dobrakovo.

Dežurni tužilac u barskom Osnovnom državnom tužilaštvu odredio mu je pritvor do 30 dana.

Rođaci prijavljivali, ona negirala

Iz Uprave policije Vijestima su odgovorili da su službenici Centra bezbjednosti Bar tokom 2019. godine registrovali dve prijave protiv Nikolića. Obe su bile za nasilje u porodici na štetu nevenčane supruge Zumrtie.

„Prva prijava je registrovana 20. jula 2019. godine od strane V. N. (brat oštećene) u kojoj je naveo da D. N. duže vreme fizički zlostavlja njegovu sestru, što je prijavljeni negirao. Izjava je uzeta i od N. Z. koje negirala navode iz prijave. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemanta krivičnog dela. Policija je protiv D. N. podnela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u porodici na štetu Z. N.“, objasnili su iz Uprave policije.

Prekršajnu prijavu tada su podnijeli i protiv Zumritinog brata - „Zbog fizičkog napada na zeta D. N.“.

Zumrita je 27. avgusta iste godine prijavila Nikolića za fizičko nasilje.

"Ona je tada upućena na ukazivanje lekarske pomoći gde je zadržana na bolničkom lečenju. Osumnjičeni D. N. je odmah priveden i na sebi je imao vidne povrede za koje ne naveo da su mu ih naneli srodnici nevenčane supruge i on je upućen na ukazivanje lekarske pomoći. Obaveštenja su prikupljena od B. N. i Đ. N. Nadležni državni tužilac je naložio da se protiv D. N. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Krivična prijava za isto delo je podneta protiv V. N. i Đ. N. za isto delo na štetu zeta D. N“.

Nepun mesec kasnije barsko Osnovno državno tužilaštvo obavestilo je policiju da su obe krivične prijave odbačene.

"Policija je 19. septembra 2019. godine obaveštena od strane tužilaštva da su obe ove krivične prijave odbačene te su u daljem postupku protiv osumnjičenih podneli prekršajne prijave iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici", kazali su iz UP.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading