hitna
Foto: Alo/Foto: Alo!/Masanori Jošida

Radnik ciglane "Univerzum" u Aranđelovcu Danko Č. (32) iz sela Vrbica poginuo je juče oko podne u proizvodnom pogonu nakon što je, najverovatnije, upao u mašinu za drobljenje.

Kako su nam rekli u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aranđelovcu, nesreća se dogodila kada je Danko obavljao poslove na mašini koju zovu "dodavač peska". U jednom trenutku, ona ga je uvukla i nanela mu povrede od kojih je odmah preminuo.

Policija i dežurni javni tužilac juče su obavljali uviđaj i prikupljali potrebna obaveštenja oko okolnosti nastanka te nezgode. Mesto nesreće je bilo obezbeđeno kako niko od drugih zaposlenih ne bi mogao da priđe, a Dankovo telo je, po uobičajenoj proceduri, u ovakvim slučajevima poslato na obdukciju.

Kako nezvanično saznajemo, on je u ciglani radio kao vozač građevinskih mašina, bagera i viljuškara. Sad treba da se utvrdi i otkud on kod te mašine koja drobi i melje zemlju i pesak i da li je bio obučen za rad na njoj. Navodno je bio sam kada su ga zahvatile vile, koje hvataju materijal i uvukle u mašinu.

Prema nekim informacijama, koje su se juče u prvi mah mogle čuti, možda se i okliznuo i upao u tu mašinu ili se nešto zaglavilo, pa je pokušao da reši problem i nespretno odreagovao.

Kako saznajemo, ciglana je pokrivena nadzornim kamerama, koje će policija i tužilaštvo pregledati i očekuje se da onda tačno utvrde i kako se desila ova pogubna nesreće.

Inače, kako nam je rečeno, vlasnik ciglane i Dankove kolege nakon nesreće su bili u potpunom šoku. Stajali su nemo, posmatrali uviđaj i odgovarali na postavljana pitanja.

LOVAC

Poznanici nastradalog mladića za svog druga i kolegu imaju samo reči hvale. Kažu da je bio lovac, voleo je prirodu i druženje, imao je dva psa.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading