ODREĐEN PRITVOR VASPITAČU (64) IZ ALEKSINCA Osumnjičen za zlostavljanje petogodišnje devojčice
Foto: MUP Srbije

Okružno javno tužilaštvo u Aleksincu odredilo je pritvor do 30 dana muškarcu V. P. (64) iz Grejača kod Aleksinca, zbog sumnje da je kao vaspitač u Dečjem kulturnom centru u Nišu tokom ove godine u više navrata vršio nedozvoljene polne radnje prema devojčici (5).

Kako su saopštili, pritvor je određen zbog straha da će uticati na svedoke ili ponoviti delo.

Podsetimo, kako se nezvanično saznaje, V. P. je osumnjičen da je devojčici zavlačio ruku u gaćice i dodirivao joj polni organ, stavljao njenu ruku na njegove pantalone u predelu polnog organa, i ljubio.

Ona je ispričala roditeljima šta joj se dogodilo, nakon čega je čitav slučaj prijavljen policiji.

Roditelji, čija deca idu u vrtić pri ovoj ustanovi, sa nevericom su dočekali ovu vest.

Oni čiji su mališani u grupi kod uhapšenog vaspitača, zatražili su hitan susret sa direktorkom ustanove, ali juče, vidno uznemireni, nisu želeli da komentarišu o čemu se govorilo na sastanku.

Ništa manje zabrinuti nisu ni roditelji dece iz drugih grupa, jer se, kako saznajemo, sumnja da su se slične situacije ponavljale više puta ove godine.

- Znamo tog vaspitača, viđamo ga stalno - kaže jedan od roditelja, Milan Krstev.

- Nije prijatno kad se ovakve stvari dešavaju tamo gde naša deca treba da budu sigurna i bezbedna.

Direktorka DKC Niš, Sandra Petković kaže da je njihov kolega dugogodišnji radnik Ustanove pred penzijom, i da niko od osoblja nije primetio ništa sumnjivo u njegovom ponašanju što bi ukazivalo na to da su deca na bilo koji način ugrožena.

 Taj čovek radi kod nas 36 godina, do penzije mu je ostalo deset meseci. Radno mesto mu je u našoj ustanovi, u parku Čair, poslednjih godina bio je angažovan u kreativnim radionicama.

To je rad sa decom kroz različite aktivnosti. U tom segmentu našeg rada imamo dosta saradnika, jer se mi ne bavimo čuvanjem dece već razvijanjem njihovih interesovanja. On je deci držao likovno obrazovanje, učio ih je crtanju, a osim toga radio je kao saradnik na prijemu mališana. Nikada nijednu prijavu niti žalbu na njega nismo dobili - kaže Petković.

Kako saznajemo, istražni organi uveliko rade na rasvetljavanju ovog dela, angažovani su i psihijatri i psiholozi, s obzirom na to da je optužbe iznelo petogodišnje dete, te da za sada, nema drugih dokaza koji bi teretili vaspitača.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading