UHAPŠEN VASPITAČ (64) IZ OKOLINE ALEKSINCA Dodirivao devojčicu (5) više puta
Foto: MUP Srbije

Muškarac V. P. (64) iz okoline Aleksinca uhapšen je zbog sumnje da je kao vaspitač u Dečjem kulturnom obrazovnom centru u Nišu više puta ljubio devojčicu (5) i dodirivao je po polnom organu. Za slučaj se saznalo kada je devojčica ispričala svojim roditeljima šta joj se dogodilo.

Okružno javno tužilaštvo u Aleksincu odredilo je zadržavanje V. P. zbog  sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje.

- Vaspitač je devojčici zavlačio ruku u gaćice i dirao je po polnom organu. Takođe je devojčicu ljubio i stavljao njenu ruku na svoj polni organ i pantalone. Sumnja se da se to dogodilo više puta. Nesrećna devojčica ispričala je svojim roditeljima šta se dešava, što je za njih odmah bio znak da alarmiraju policiju - navodi izvor blizak istrazi.

Falilo mu 10 meseci do penzije!

Sandra Petković, direktorka DKOC, ispričala je za medije da je za sporni događaj i sama saznala iz medija. Kako je istakla, V. P. je 36 godina radio kod njih, a do penzije mu je ostalo svega deset meseci. Istakla je da je bio angažovan u kreativnim radionicama, da je deci držao likovno obrazovanje i radio je na prijemu mališana. Kako kaže, reč je o centru koji se ne bavi čuvanjem dece, već razvijanjem njihovih interesovanja.

Kako saznajemo, vaspitač nije poznat policiji odranije.

- V. P. je rodom iz sela Grejač kraj Aleksinca, a u Nišu je radio i živeo. Ceo ovaj slučaj dogodio se u Nišu na poslu. Nije bilo ranije prigovora na njegov rad, niti prijava protiv njega, zbog čega su svi u šoku. Nakon što je slučaj prijavljen policiji, devojčica je razgovarala sa čitavim timom psihologa i pedagoga. Ona je priču ponovila i pred njima. Istraga je u toku - navodi izvor.

Jedan od kolega koji je želeo da ostane anoniman, ispričao je za Alo! da ne može da veruje da se takva monstruoznost dogodila kod njih i ističe da je V. P. bio radnik za primer.

- U poznim je godinama i zaista ništa nije ukazivalo na to da može da uradi tako nešto. Ne želim da donosim zaključke sada dok se ne utvrdi istina - kaže on. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading