KAD UĐETE U AUTOBUS, PAZITE GDE SEDATE U slučaju nesreće, položaj sedišta vam može sačuvati glavu
Printscreen

 

 

Prava je sreća da u nesreći koja se desila jutros kod Umke nije bilo nastradalih! 

Težak sudar autobusa javnog prevoza i kamiona u kome je povređeno 10 ljudi, dogodio se između Umke i Bariča, u smeru ka Beogradu.

Autobus koji se prevrnuo kod Umke nakon sudara sa kamionom, s prednje strane je smrskan i uništen, pa je prava sreća da posledice nisu još veće. 

- Razlog udesa ne znam, mislim da je autobus zašao malo više na moju stranu, oni tvrde da sam ja, istraga će utvrditi. Ovde se ide 60 kilometara na sat, ja sam išao 50 i nešto. Ja sam izvlačio ljude kroz prozor - rekao je vozač kamiona.

KAD UĐETE U AUTOBUS, PAZITE GDE SEDATE U slučaju nesreće, položaj sedišta vam može sačuvati glavu

Alo.rs

 

 

Kada su u pitanju sudari teretnih vozila i autobusa, posledice mogu da budu kobne, imajući u vidu veličinu oba učesnika u udesu.

To je za Alo potvrdio i Milan Božović, stručnjak za saobraćaj.

- Autobusi su bezbedno prevozno sredstvo, jer u većini sudara putnici ostaju nepovređeni. Tragedije su moguće prilikom udara u tunel, drveće na putu, ili pri sudaru sa kamionom gde teret iz teretnog vozila probije staklo na autobusu i izazove tragičan ishod putnika. 

Božović je dodao da ukoliko autobus sleti sa puta i prevrne se, mala je verovatnoća da neće biti preminulih. Čest je slučaj da prilikom prevrtanja autobusa, putnici izlete kroz staklo i tako ih autobus zgnječi. 

On je takođe, zaključio da je u autobusima najbezbednije mesto - oko zadnjih vrata, desna strana.

Bonus video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading