NAŠ DRŽAVLJANIN PUTOVAO SA VERENICOM Jović posetio srpskog putnika koji je pomagao u evakuaciji (FOTO)
Twitter

Ambasador Srbije u Bugarskoj dr Željko M. Jović posetio je u bolnici srpskog državljanina Ljuljzima Sulejmanija, koji je jutros povređen u strašnoj nesreći nadomak Sofije kada se zapalio autobus.

I pored povreda, Ljuljzim je pomagao u evakuaciji putnika, objavljeno je na zvaničnoj Tviter stranici ambasade.

- Dobro se oseća, redovno ćemo ga obilaziti. Hvala ministru spoljnih poslova Svetlanu Stoevu i Ministarstvu spoljnih poslova u Bugarskoj na pomoći - napisali su iz ambasade.

Ambasador je potvrdio za Tanjug da je Sulejmani u dobrom opštem stanju i da nema nekih ozbiljnijih povreda.

- Naravno, kao i posle svake ovakve tragične nesreće, on mora da ostane na nekim ispitivanjima, ali očekujem da uz negu, pažnju i njegovo dobro opšte stanje vrlo brzo izađe iz bolnice i ode kući - rekao je Jović.

 

 

 

Dodao je da je ambasada Srbije u Bugarskoj Sulejmaniju ponudila svaku vrstu podrške i pomoći.

- Stupili smo u kontakt sa njegovom porodicom, čuli smo se sa njegovim ocem, koji je već u Sofiji i stavili smo im se apsolutno na raspolaganje - rekao je Jović.

Naveo je da je sa Sulejmanijem, koji je 1995. godište, u autobusu bila i njegova verenica, državljanka Severne Makedonije koja je, dodaje, takođe povređena i nalazi se u istoj bolnici.

- Nisam imao priliku i nju da vidim. Iz onoga što su mi rekli, pretpostavljam da je nešto teže povređena od njega, ali je isto tako boljeg opšteg stanja, nije u intenzivnoj nezi, tako da očekujem da oboje vrlo brzo napuste bolnicu. Naravno, to neće biti sutra, ali ako sve bude u redu pretpostavljam da će u narednim danima moći da napuste bolnicu - dodao je Jović.

Podsetimo, najmanje 46 ljudi je poginulo kada se zapalio autobus sa tablicama Severne Makedonije na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj. Autobus koji je vraćao putnike sa izleta u Istanbulu u Severnu Makedoniju, zapalio se rano jutros.

Nesreću je preživelo sedmoro putnika, koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze van životne opasnosti.

Većina žrtava nesreće su građani Severne Makedonije, saopštio je ranije zvaničnik ambasade Severne Makedonije u Sofiji, dok je premijer Zoran Zaev rekao da među poginulima ima i državljana Srbije.

Među poginulima je i 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading