OGLASIO SE SRPSKI AMBASADOR Evo kakva je situacija nakon užasne nesreće u Bugarskoj
EPA

 

Još nemamo zvaničnu potvrdu od bugarskih nadležnih institucija da među poginulima u autobusu iz Severne Makedonije ima državljana Srbije, kaže za Euronews Srbija ambasador naše zemlje u Bugarskoj Željko Jović.

On je naveo da informaciju još nisu potvrdili Ministarstvo spoljnih poslova i putna policija Bugarske.

"Nema zvanične potvrde da ima srpskih državljana među nastradalima. U stalnom smo kontaktu sa njima", rekao je Jović.

Bugarski ministar unutrašnjih poslova saopštio je da su tela nastradalih izgorela do neprepoznatljivosti, da će biti teško da se  identifikuju i da će verovatno morati da se rade DNK analize.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da među žrtvama tragične nesreće severnomakednoskog autobusa u Bugarskoj, ima i građana Srbije.

"U kontaktu sam sa premijerom (Bugarske) Stefanom Janevom... Najveći broj žrtava su građani Severne Makednije, ali ima i državljana Srbije", rekao je Zaev, prenosi MIA.

Najmanje 45 ljudi je poginulo među njima 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili blizanci, kada se noćas zapalio severnomakedonski autobus u Bugarskoj.

Nesreću je preživelo sedmoro putnika koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze u stabilnom stanju, izjavio je jedan zvaničnik službe hitne pomoći.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading