MAJKA POGINULE TIJANE SLOMLJENA OD BOLA Progovorili prijatelji učiteljice koju je ubio drogirani vozač
Printscreen

Tijana Bilić preminula je na licu mesta nakon direktnog sudara koji je izazvao P. K. (21) iz Novog Sada svojim "mercedesom", a koji je bio pod uticajem kokaina i THC-a. Od siline udarca smrskani "reno klio" kojim je upravljala nesrećna devojka završio je u polju pokraj puta, a Tijanino telo su morali da vade vatrogasci sečenjem kola.

Nezvanično se saznaje da P. K. nije do sada imao bilo kakav kriminalni dosije sem dve prekršajne prijave od kojih se jedna odnosila na izazivanje tuče dok je drugu dobio prilikom rutinske kontrole kada nije kod sebe imao ličnu kartu.

"Kupila je stan i htela da se osamostali. Nije žurila, polako ga je opremala i jedva čekala da "okrene novi list" u svom životu i počne da živi sama. To se nažalost nije ostvarilo, a bila je duša od čoveka... Svašta je dobro zaslužila, ali da pogine zbog drogiranog, neodgovornog vozača, zaista nije...", ovim rečima o Tijani Bilić (36), mladoj učiteljici koja je poginula u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao P. K. (21), vozeći pod dejstvom narkotika, priča porodični prijatelj.

On kaže da je sada jako zabrinut za zdravlje Tijanine porodice, majke, oca i brata.

"Svi se plašimo da će ovo ostaviti ozbiljne posledice po njihovo zdravlje. Živeli su jednim skladnim i srećnim životom. Teško je to meriti i vagati, ali mislim da je majci najteže jer je ona najviše vremena sa njom provodila zato što je sa njom živela. Otac je često službeno odsutan, a brat joj se nedavno odselio" priča on.

"Provlačio se između dve kolone i dodavao je gas"

Tijana se kobnog dana vraćala od rođaka koji žive u jednom mestu nadomak Zrenjanina, a iz policiji se saznaje da je P. K. vozio automobil kome je istekla registracija i to sa probnom dozvolom kao i da su rezultati analiza njegove krvi uzete odmah nakon nesreće pokazali da je bio pod uticajem kokaina i THC-a.

Printscreen

 

"P. K. je iz samo njemu znanih razloga počeo da pretiče kolonu automobila na delu puta gde to nije dozvoljeno jer je tamo puna linija. Budući da su i iz drugog smera počeli da pristižu automobili on se približio koloni koja je išla u njegovom smeru te se praktično provlačio između dve kolone automobila konstantno povećavajući brzinu. U jednom trenutku je zakačio vozilo sa svoje desne strane i verovatno tada izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u drugu traku u kojoj se direktno sudario sa ’’renoom’’ kojim je upravljala Tijana Bilić. Nažalost, njoj nije bilo spasa a i sam P. K. je zadobio teške telesne povrede i hitno je prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine. Istraga bi trebalo da pokaže zašto je vozio automobil sa probnom dozvolom bez prisustva nekog iskusnijeg vozača kako je zakonom propisano, a o tome kako se usudio da sedne za volan pod dejstvom psihoaktivnih supstanci ne vredi ni govoriti" priča porodični prijatelj uz napomenu da će protiv P. K. biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

On se sumnjiči za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a pri hapšenju se opirao i šutirao delove koji su bili razbacani po putu posle nesreće. Od siline udarca smrskani "reno klio" kojim je upravljala nesrećna devojka završio je u polju pokraj puta, a Tijana je poginula na licu mesta. Njeno telo su iz "renoa" morali da izvlače vatrogasci. U nesreći su učestvovali i autobus GSP-a na liniji 24 i automobil Ford Fiesta.

Kako su ranije rekli u Kliničkom centru Vojvodine, P. K. je primljen u Urgentni centar sa teškim telesnim politraumatskim povredama.

"Posle hitne, blagovremene, kompletne dijagnostike, lekarske pomoći i zbrinjavanja, pacijent je smešten na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Vojvodine radi daljeg konzervativnog tretmana" kratko su rekli u PR službi Kliničkog centra Vojvodine ne želeći da prognoziraju tok njegovog oporavka niti da kalkulišu kada bi mogao biti pušten na kućno lečenje.

Komentari (0)

Loading