NAZDRAVLJAO, PA ŠOKIRAO Džonić postavio jezivo pitanje dok se još nije znalo da su Đokići ubijeni: Kad je uhapšen shvatili smo...
Foto: Ilustracija

Ovaj manir Džonića, kako je za "Blic" potvrdila jedna komšinica iz sela, jeste bio čudan prisutnima jer su se u to vreme Đokići vodili kao nestali, a ne kao ubijeni, ali mu niko nije pridavao neki preveliki značaj.

Međutim, kada su 21. oktobra Džoniću stavljene lisice na ruke zbog sumnje da je na brutalan način ubio i zapalio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (26), stvar je svima postala mnogo jasnija i strašnija.

- Mnogo mi je bio sumnjiv tih dana, dok su se Đokići vodili kao nestali. Stalno je gurao ruke u džepove, delovao je nekako nervozno. Ode kući, pa se vrati kod Đokića, pa opet ode kući pa se vrati. Stalno je ponavljao: "što ih nema, što ih nema, nemoguće je da su negde otišli". Jedan mu je komšija sipao rakiju u čašicu, on je otpio malo pa upita: "jel se odsipa malo iz čašice ako su mrtvi?" Zatim je odsuo malo rakije iz čašice na zemlju i popio je. To tada nikom nije bilo nešto posebno čudno, iako se o sudbini Đokića još ništa nije znalo. Ali kad je uhapšen, sve je postalo jasno - kaže komšinica iz sela.

Meštani Moravca još ne mogu da poveruju da je Džonić mogao da počini tako brutalan zločin i to nad bratom od tetke koga zna ceo svoj život i njegovom porodicom. Mnogi razloge traže u finansijskim problemima, iako je Džonić važio za dobrostojećeg.

NAZDRAVLJAO, PA ŠOKIRAO Džonić postavio jezivo pitanje dok se još nije znalo da su Đokići ubijeni: Kad je uhapšen shvatili smo...

Alo!/E.S.

 

- Pričalo se da je jedno vreme bio u svađi sa roditeljima zbog čega oni nisu želeli da ga finansijski pomažu. On ima svoju penziju, ali je navikao na više. Tako je i upao u dugove jer se verovatno u tom periodu zaduživao. Svejedno, dugovi za dugove, ali kako je mogao ovo dete Lidiju da ubije, pa on joj je stric, čuvao je od malena - pričaju u Moravcu.

Osim Džonića zbog sumnje da su počinili teško ubistvo uhapšena su i dva njegova sina Stefan i Milan, kao i braća K.M. i A.M. poznati pod nadimkom Jojke. Ali svi do sada nađeni tragovi direktno sa zločinom povezuju jedino penzionisanog vatrogasca Džonića, brata od tetke ubijenog Đokića. Njegov DNK je na novcu i vreći, iskopanoj iz voćnjaka njegovog sina koji je tog dana bio odsutan.

Pištolj, za kojim je balističkim veštačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić, nađen je u kući Džonićeve žene Suzane u Aleksincu gde je bio sakriven u ventilacionom otvoru. Nekoliko časova pre nestanka porodice Đokić, Džonić je snimljen na benzinskoj pumpi u Aleksincu kako toči gorivo u kantu a sigurnosne kamere u Tešici snimile su "pasat" Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći, i Džonićev žuti skuter kako se vraća dva časa kasnije istim putem.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
velja

07.11.2021 13:56

Odakle ovaj u policijskoj uniformi... zar on nije bio vatrogasac... čudno...