STRAH MEĐU MEŠTANIMA MORAVCA Za ubistvo Đokića hapšen i bivši policajac, a sad ih najviše plaši jedna stvar
Alo/ Ilustracija

Đokići su kidnapovani, ubijeni i spaljeni između 26. i 27. septembra, a prvoosumnjičeni je Goran Džonić, njihov rođak iz istog sela.

Džonić je uperio prstom na dvojicu muškaraca iz ovog sela, a to su braća Konstantin i Kostadin Milošević iz Moravca, za koje niko u selu ne veruje da su umešani u ovaj monstruozan čin. U selu niko neće javno da iznese svoje mišljenje, a strah i nevericu je podgrejao grafit "Pravda za porodicu Džonić", ispisan crvenom bojom na raskrsnici u blizini kuća Đokićevih i Džonićevih.

Uhapšen je i bivši policajac, čija nam rođaka ispred njihove kuće kaže da uhapšena braća, nemaju veze sa zločinom.

- Zato je narod i u strahu što ne veruju da su uhapšeni pravi krivci, znaju da je bilo više osoba u tom činu što znači da su osobe povezane sa zločinom još na slobodi. Moj rođak se slučajno našao kod dvojice braće u kući i uhapšen je zajedno s njima, ali je pušten posle sat vremena. Dvojica braće jesu iz kriminalnog miljea, ali takav svirep čin ne može da bude vezan za njih. To nije njihov način rada. Oni, na kraju krajeva, imaju mnogo više para od Đokića i niko ne veruje da su išta znali o tome. Zato se narod sada plaši jer zna da su neki krivci na slobodi. Svi se čude i kako je Džonić sve to navodno sam uradio - kaže nam ona.

STRAH MEĐU MEŠTANIMA MORAVCA Za ubistvo Đokića hapšen i bivši policajac, a sad ih najviše plaši jedna stvar

Foto: Alo! arhiva

 

Njih dvojica su poznati policiji odranije i imaju debeo dosije, ali i u lokalnoj kafani kažu da je Džonić na njih uperio prstom jer su "pogodni" zbog ranijeg šverca droge, da s njima podeli krivicu. Džonić je navodno na prvom saslušanju rekao da su ga oni ucenjivali kako bi on izvršio ubistvo i pljačku.

Baka Stojanka, majka Gorana Đokića koji je ubijen i spaljen, bila je na groblju u subotu sa svojom snajom Vericom i još nekim članovima familije. U teškom je stanju, cela kuća je zavijena u crno. Iako joj pojedini članovi familije kažu da ne mora da priča s novinarima, da se ne uzbuđuje, ona se trgnula i videlo joj se na licu da ogromna bol progovara iz nje.

STRAH MEĐU MEŠTANIMA MORAVCA Za ubistvo Đokića hapšen i bivši policajac, a sad ih najviše plaši jedna stvar

Alo

 

- Ovo je velika muka, bol, bol, sinko pa nema gde... Ja sam jednog sina izgubila, al njega sam nekako prebolela, bolestan je bio. Al, ovo zdravi, pravi. Nikoga loše nisu pogledali, svakome dobro učinili. Na ovoga Džonića, šta je sve činio, a sad? Sve što mu je trebalo kod njega (Gorana Đokića) je došao. Gledaj moj krov, pašće, a on ne zna šta ima? Od mojega sina pare da uzme, pa da troši. A, moj sin ovako ide (pokazuje kako je Goran hramljao zbog bola u nozi). Kuću je prodao i zaradio da kupi detetu stan u Niš. Uništiše mi porodicu i pare uzeše. I kako čujem od drugih odmah pare trošio. A, ja sad mojim najmilijima sveće da palim, koske njihove da ljubim - olakšala je dušu našem reporteru baka Stojanka.

Iako snaja Verica, izuzetno ljubazna osoba, svih ovih dana odoleva da priča sa medijima, samo je prokomentarisala "ja od ovoga veću muku nisam videla" i uvela baka Stojanku u kuću.

Policija je juče blikirala ulicu gde stanuju Džonići tako da novinari nisu mogli da dopru do vrata ove porodice gde su ispitani sin i supruga prvoosumnjičenog.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Eskobar

25.10.2021 00:34

Zar ne treba da piše " Pravda za Đokiće"?Cela porodica zatrta, a oni traže pravdu za zločince: em je zlikovac sam priznao, em mu našli nesumnjive i neoborive dokaze...I ostali će dolijati, ne sekirajte se...Samo čudi nedostatak hrabrosti: nekada bi u sličnoj situaciji cela porodica ubice sama od sramote otišla ili bi bila proterana od strane sugrađana...Sada traže pravdu za njih! Dobiće pravdu, ne brinite!