DIJANA IMA DVE DIJAGNOZE Hrkalovićeva umislila da je Krvava Meri
Foto: MUP Srbije

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka, prljave poslove i organizaciju zločina obavljala je inspirisana likom Marije Ličardi (70), italijanske kraljice mafije iz Napulja, koja je tri decenije rukovodila ozloglašenim klanom Kamora, saznaje Alo!

- Dijana je opčinjena mafijom. Stalno je o tome pričala. Uzor joj je bila Marija Ličardi, stalno se poistovećivala s njom. Na kraju je i umislila da je ona - kaže izvor Alo! koji je dugo sarađivao s Hrkalovićevom dok je bila državni sekretar MUP.

DIJANA IMA DVE DIJAGNOZE Hrkalovićeva umislila da je Krvava Meri

Italijanski mediji

 

Ličardi je na čelo napuljske bande došla nakon što je njen brat Đenaro preminuo u zatvoru 1994. godine. Pod nadimcima Malena, Mama Kamora, Krvava Meri i Kuma mafije, odgovorna je za više stotina ubistava u Italiji i ostalim evropskim državama. Uhapšena je 7. avgusta ove godine na aerodromu u Rimu dok je pokušavala da pobegne u Španiju.

Dijana tražiIa da je puste kući!

Advokatski tim Dijane Hrkalović uložio je juče žalbu na rešenje kojim joj je u petak uveče određen pritvor do 30 dana. Tom žalbom traži se da bivšoj državnoj sekretarki bude ukinut pritvor i da joj se omogući da se brani sa slobode.

O žalbi će odlučivati krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Hrkalovićevoji je određen pritvor zbog opasnosti od uticanja na svedoke. Ahmed Delimeđac, jedan od njenih branilaca, izjavio je juče da je razlog za pritvor njegovoj branjenici apsurdan jer su svedoci aktivni policajci.

- To da ona utiče na aktivne policajce je isto kao kad bi joj se pritvor odredio da ne bi mogla da utiče na sudiju ili tužioca - rekao je Delimeđac.

Opsednute kontrolom

Izvor Alo! navodi da se sličnost između nje i Hrkalovićeve ogleda u tome što su obe želele da imaju apsolutnu kontrolu nad kriminalnim aktivnostima u svojim zemljama.

DIJANA IMA DVE DIJAGNOZE Hrkalovićeva umislila da je Krvava Meri

Printscreen

 

- Italijanska šefica mafije zahtevala je da zna sve o ubistvima, otmicama, pljačkama, političkim i društvenim događajima u Italiji. Doslovno se pitala za sve. Takođe, imala je saradnike u državnim službama, čiji je položaj koristila za organizaciju zločina i prikrivanje dokaza. Isti model koristila je i Dijana Hrkalović. Kriminalci poput Veljka Belivuka obaveštavali su je o dešavanjima na ulici i čekali da im da zeleno svetlo kad nekog treba da ubiju. Ona je takođe imala saradnike u MUP-u, koje je koristila za falsifikovanje izveštaja svojih suparnika, zataškavanje zločina i prikrivanje dokaza - objašnjava naš izvor.

Pod istragom zbog najmanje četiri ubistva

Policija sumnja da je Dijana Hrkalović povezana sa najmanje četiri ubistva tokom 2018. godine u Beogradu. 

Dragoslav Gale Miloradović, kum Luke Bojovića

- Ubijen je 28. maja oko 20.30 časova u svojoj samouslužnoj perionici u Višnjičkoj ulici na Karaburmi. Izrešetan je sa više od 15 hitaca kada je došao da pokupi pazar. Sumnja se da je izvesno vreme pre zločina prisluškivan.

Dragoslav Miša Ognjanović, advokat

- Likvidiran 29. jula ispred svog stana u Ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu, kada se sa sinom Petrom vratio iz restorana. Sumnja se da je Hrkalovićeva za zločin angažovala Darka Eleza, budući da Veljko Belivuk i vođa „kavčana“ Radoje Zvicer navodno nisu pristali da ga ubiju.

Siniša Milić Boske, telohranitelj Filipa Koraća

- Raznesen bombom 29. juna dok je bio u svom automobilu na raskrsnici Ustaničke ulice i Južnog bulevara. Darko Dulović je uhapšen kao saučesnik u zločinu i protiv njega je podignuta optužnica.

Vladimir Popović Pop

- Izrešetan sa 10 hitaca iz „heklera“ 1. decembra u kafiću u Ulici vojvode Šupljikca na Zvezdari. Sumnja se da je on takođe bio prisluškivan i praćen pre zločina, a da je to naredila upravo Dijana Hrkalović.  

Dobila lik u seriji Gomora

Šefica italijanske mafije Marija Ličardi inspirisala je režisera iz Napulja Leonarda Fasolija da 2014. godine snimi seriju „Gomora“, u kojoj njen lik tumači Kristina Donadio. Plavuša je imala zadatak da na platno iznese karakter mafijašice koju mnogi smatraju najmoćnijom ženom na svetu. Iako njen fizički izgled odgovara ulozi, Donadio je znatno atraktivnija i viša od Ličardijeve, koja je visoka tek metar i po.

DIJANA IMA DVE DIJAGNOZE Hrkalovićeva umislila da je Krvava Meri

Italijanski mediji

 

Partneri u zločinu

Da je Hrkalovićeva sledila model šefice Kamore, pokazuje i činjenica da su obe sačinile uži krug partnera u zločinu, koji su za njih obavljali najbrutalnija ubistva.

- Ličardi je bila organizator likvidacija, koje su potom izvršavali članovi njene porodice ili najbliži prijatelji i pripadnici klana. S druge strane, Hrkalovićeva je imala Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostale članove kavačkog klana, koji su na monstruozne načine ubijali svakog ko joj je zasmetao. Ona im je navodno davala lažna dokumenta svojih suparnika, ubeđujući ih da im oni rade o glavi i da treba da nestanu - kaže naš sagovornik, i dodaje da se sumnja da su iz njenog hira i mržnje na takav način ubijeni advokat Dragoslav Miša Ognjanović, Dragoslav Miloradović, kum Luke Bojovića, i Vladimir Popović, zvani Vlada Pop.   

Ognjanović: Dijana ima dve dijagnoze

Kako su mediji objavili, u transkriptu razgovora koji je navodno prisluškivan po nalogu Dijane Hrkalović, advokat Dragoslav Miša Ognjanović komentarisao je psihičko stanje bivše državne sekretarke.

- Taj čovek (policajac) meni se kune da ona ima dve dijagnoze i da do njih može da se dođe u Požarevcu. Na pitanje Dragoslava Miloradovića, s kojim je advokat razgovarao, o kakvoj je dijagnozi reč, dobio je sledeći odgovor: „Psihoza, brate. To ti je bolest. Čovek mi se kune da ona uopšte ne zna kako je došla da radi u MUP.“

Pranje para

Mamu Kamoru i Hrkalovićevu povezuju i investiranje prljavog novca od droge i drugih zločina u izgradnju stanova.

- Ličardi je imala neku vrstu mafijaškog holding preduzeća koje raspolaže enormnom količinom novca. Napuljska kraljica mafije je te pare ulagala u kupovinu hotela, restorana, stanova i drugih objekata u Italiji, Španiji i drugim evropskim zemljama. Nedavno su se pojavile informacije da je i bivša sekretarka na identičan način reciklirala novac, ulagajući ga u izgradnju stanova u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji. Sumnja se da je svaka divlja gradnja išla preko nje - podvlači naš sagovornik.

Uzela prezime šefa Koza nostre

Kako saznajemo, Dijana Hrkalović je po odlasku iz policije 19. jula 2019. godine promenila ime u Opštini Zvezdara i na taj način doslovno sebi obezbedila novi identitet. Ime je pozajmila od grčke boginje Niki, a prezime po Totu Rini, prvom šefu ozloglašene mafije Koza nostra, koji je odgovoran za više od 100 ubistava.

DIJANA IMA DVE DIJAGNOZE Hrkalovićeva umislila da je Krvava Meri

Italijanski mediji

Italijanski mediji

- Kombinaciju ta dva imena mnogi su preveli kao „boginja mafije“. Hrkalovićeva ga je nosila do kraja novembra 2019. godine, kada je odlučila da vrati lično ime - navodni naš sagovornik.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Inače

21.10.2021 07:46

Znate li da u Hrvatskoj, u Lici, ima selo koje se zove Hrkalovići?