SAMO JEDAN ČLAN DOBIO DVA METKA DNK trag ubice Đokića ipak nije od pomoći?
Alo!/E.S.

 

Prema rečima našeg izvora, ukoliko ne dođe do poklapanja tragova izuzetih sa mesta zločina i tragova iz baze, to može da znači i da ubica vlasnika menjačnice Gorana Đokića (57) iz Aleksinca, njegove žene Gordane (56) i ćerke Lidije (25) nije ranije hapšen.

- Forenzičari su danima pregledali teren u selima Tešica i Moravac, gde su nađeni spaljeni auto i tela, i uzimali sve moguće tragove. Na ruku im je išlo što je vreme bilo suvo, pa su mogli nesmetano da uzimaju dokaze jer ih kiša nije uništila - priča izvor.

Baza sadrži DNK ranije hapšenih osoba

- Navodno je pronađeno više DNK profila. Ti tragovi su poslati na analizu. Naime, naša policija ima bazu DNK profila u kojoj se nalazi svi biološki tragovi izuzeti sa mesta zločina i biološki tragova ranije hapšenih osoba. Ukoliko se materijal nađen u Tešici i Moravcu ne poklopi s nekim od materijala iz baze, to znači da ubica ili nije ranije hapšen, niti je vršio krivična dela, ili da jednostavno nađeni DNK profili uopšte ne pripadaju ubici. Naš izvor objašnjava da je malo verovatno da počinilac trostrukog ubistva nije ostavio baš nikakav trag za sobom.

- Nije nemoguće da je nosio rukavice prilikom izvršenja krivičnog dela, ali DNK može da se izoluje i na mnogo drugih načina. Recimo, iz pljuvačke, vlasi kose, opuška cigarete i slično - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da u Srbiji baza DNK podataka postoji od 2000. godine. U dosadašnjoj istrazi ispitano je više desetina rođaka, prijatelja, ali i meštana Aleksinca i okolnih sela.

Poligraf prošli svi do sada osumnjičeni

- Svi oni su prošli poligraf, te je utvrđeno da nemaju nikakve veze sa ubistvom porodice Đokić. Inspektori su došli i do muškarca koji je osuđen zbog napada na Gorana, a pokazalo se da ni on nema nikakva saznanja o zločinu. Njega su čak četiri puta saslušavali - podseća izvor iz istrage. Kao mogući motiv zločina pominje se koristoljublje, jer je Goran u autu imao veću svotu novca u evrima, ali i dugovi.

- Priča se da je Goran davao pare na kamatu, ali i da su mu dužnici u zalog ostavljali njive, firme i automobile. Navodno, policija je došla do imena nekih od njegovih dužnika, njih petnaestak, a suma koju su mu ukupno dugovali navodno je između 200.000 i 300.000 evra - kaže izvor.

Lidija i Gordana ubijene mecima u srce, Goranu pucali u glavu

Alo

 

Obdukcija tela porodice Đokić pokazala je da su svi ubijeni iz vatrenog oružja u noći između 26. i 27. septembra na mestu na kom su tela i nađena 2. oktobra.

- U Goranovoj glavi pronađen je zaglavljeni metak i on je ubijen hicem u glavu. Njegove žena i ćerka ubijene su hicima u grudi, direktno u srce i glavu. Ostalo je nejasno zašto je ubica ženama pucao direktno u srce, a Goranu samo u glavu - kaže izvor.

Komentari (0)

Loading