POLICIJA NA POTPUNO NOVOM TRAGU U SLUČAJU UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ Menjačnica se nije vodila na Gorana: Evo ko je bio vlasnik lokala!
Alo!/D. Ilić

 

U Agenciji za privredne registre kao vlasnik menjačnice "Liki" upisana je Gordana Đokić (56), Goranova supruga, koja je likvidirana zajedno sa njim i njihovom ćerkom Lidijom (25).

- Goran Đokić je godinama držao menjačnicu "Liki", nazvanu po ćerki Lidiji, a priča se i da je bio prvi privatni menjač u Aleksincu. Međutim, istraga zločina pokazala je da on ovu firmu nije otvorio na sebe - priča izvor:

Radnik

- Naime, menjačnica se od 2001. do 2008. godine vodila na njegovog radnika Z. S., inače kuma Goranovog brata, a kasnije je prevedena na Gordanino ime. Ovo je zaintrigiralo istražitelje, te se proverava zbog čega je Goran firmu otvarao na tuđa imena.

Policija Pretresali stan i lokal

Policija je tokom istrage zločina više puta ulazila u stan, ali i u menjačnicu koju su držali Đokići.

- U stanu su tamo zatečena Gordanina dokumenta, ali i futrola pištolja, bez oružja. Policija je pregledala i menjačnicu, ali ni tamo nisu imali mnogo uspeha. Tražili su svesku dužnika, jer se sumnja da je Goran drugima pozajmljivao novac, ali nisu uspeli da je pronađu - dodao je izvor.

Kako objašnjava, ovo nije usamljen slučaj, niti je neobično da je u papirima jedan vlasnik, a u realnosti drugi, ali zbog razvoja događaja istražitelji ništa ne prepuštaju slučaju i sve mora biti detaljno istraženo.

- U Srbiji se neretko dešava da se firme otvaraju na druga imena, nekad iz potpuno banalnih razloga, neko, naprimer ne želi da bude označen kao vlasnik. Drugi razlog je strah od menjačkih poslova, da ukoliko nešto krene po zlu, ne odgovara - priča naš izvor:

- Treća mogućnost je da je objekat otvoren ortački, odnosno da je neko drugi uložio novac, ili da se pak radi o prljavom novcu, stečenom na nelegalan način, koji je sada uveden u legalne tokove.

Misterija

Foto: Alo! arhiva

 

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, sumnja se da je Đokiće tipovao i ubio neko ko ih je poznavao.

- Porodica je sigurno pre zločina praćena. Ubicama je posao olakšalo i to što je Goran imao gotovo vojničku disciplinu, odnosno, kretao se po tačno ustaljenom rasporedu i uvek po istim mestima - dodaje sagovornik.

- Ipak, misterija je kako su oni otišli do njiva. Pretpostavlja se da su na putu sreli nekoga koga su dobro poznavali i pustili ga u auto.

Komentari (1)

Loading
boki

14.10.2021 10:10

Dali drzava ima kontrolu ko sve drzi menhacnicu i kladionice kojih je na svakom koraku dali isoekcije kontrolusy sumnjive poslove u menjacnicama i kockarnicama