KO BI MOGAO BITI UBICA PORODICE ĐOKIĆ? Toma Fila naveo tri stravične opcije (VIDEO)
Foto: Printskrin Hepi TV

 Uviđaj je ključ priče, da se otkrije ko, kada, kako i zašto - naveo je Toma Fila.

Advokat je podsetio da su leševi spaljeni kako bi se uklonili DNK dokazi, automobil je odvezen na drugo mesto.

- Ne verujem da je to uradio jedan čovek, dvoje najmanje. Da li su ga zaustavili sa lažnom policijskom uniformom? Zašto su stali? Mogao je da bude ili poznanik ili rođak - dodao je Fila i napomenuo da ubice ne razmišljaju o posledicama i uglavnom nemaju grižu savesti.

Forenzičar Časlav Ristić ističe da ne postoji savrešen zločin, već samo loše odrađen uviđaj ili loše odražena istraga.

- Ubice su pratile porodicu i temeljno pripremale zločin. Našli su taj momenat kada su se vraćali u toku noći, sačekali ih i zaustavili vozilo. Koleteralna šteta su žena i ćerka koje su se našle na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, sa Goranom. Zločin je isplaniran, odučili su da bude te večeri likvidiran. One su se našle tu, a kriminalci ne praštaju u takvim slučajevima. Zašto bi pustili porodicu da imaju problema da ih prepozna, da se na osnovu priče napravi foto robot, ne bi oni toliko rizikovali, zato su i ubili celu porodicu - naveo je Ristić.

Kako dodaje, poznato je samo 20 odsto informacija sa mesta zločina.

Podsetimo, porodica Đokić kidnapovana je u noći između 26. i 27. septembra, a njihova spaljena tela otkrivena su 2. oktobra u jami u ataru sela Moravac.

Pronađeni tragovi krvi ukazuju da su ubijeni na mestu gde su spaljeni. NJihovo vozilo pronađeno je 12 kilometara dalje u šumi, kraj napuštene separacije u Tešici.

Ustanovljeno je da su svo troje likvidirani vatrenim oružjem a veruje se da je motiv stravičnog ubistva pljačka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading