KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG RUŠENJA ZGRADE! Izvođač radova mora da sanira štetu po HITNOM postupku!
Alo!Masanori Jošida

Povodom urušavanja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Građevinska inspekcija i policija izvršili su uviđaj i saslušali odgovorna lica - izvođača radova na gradilištu, kao i investitore objekta, koji su fizička lica.

Protiv odgovornih lica biće podneta krivična prijava u redovnom postupku, navodi tužilaštvo i napominje da ne postoje razlozi zbog kojih bi tražilo od suda da im se odredi pritvor.

KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG RUŠENJA ZGRADE! Izvođač radova mora da sanira štetu po HITNOM postupku!

Alo

 

U tužilaštvu za Tanjug kažu da iz do sada prikupljenih dokaza proizlazi osnovana sumnja da je izvršeno krivično delo teško delo protiv opšte bezbednosti. Takođe, nakon uviđaja i izjava i pregleda dokumentacije, proizlazi da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Pogledajte trenutak urušavanja!

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje, saopštilo je tužilaštvo. Tužilaštvo pojašnjava da su svi odgovorni za ovaj događaj, odnosno krivično delo, državljani Srbije i imaju uredno prebivalište, kao i da su svi dokazi obezbeđeni.

 

Pored toga ukazuje da upravo izvođač radova mora sanirati temeljnu jamu po hitnom postupku i to što pre zbog najave kiše i pljuskova u narednom periodu. Pored toga što gradilište mora brzo da se obezbedi i sanira da ne bude još težih posledica, potrebno je odmah pregovarati oko naknade štete sa oštećenima, naglasilo je tužilaštvo.

Zgrada sa sedam stanova i desetak stanara u Vidovdanskoj ulici u Beogradu urušila se u petak oko 11 sati. Svi stanari su evakuisani i na bezbednom mestu su.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading