ZATVOR ZA ZLOTVORE Očuh i majka mučili i zlostavljali maloletno dete!
shutterstock/duchic

Nakon što je maloletni oštećeni sam obavestio policijske službenike PU Beograd UKP 6. Odeljenje o maltretiranju od strane očuha i majke, dana 15.6.2021. godine, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju do 48 časova osumnjičenom M. M zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Nasilje u porodici iz čl. 194 KZ i prema osumnjičenoj M.K. zbog krivičnog dela Nepružanje pomoći iz čl. 127 KZ i krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz čl. 193 KZ.

Nakon saslušanja osumnjičenih M. M. i M. K koji su u potpunosti negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, na predlog postupajućeg zamenika javnog tužioca Prvi osnovni sud u Beogradu je prema osumnjičenima odredio pritvor u trajanju od 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a u odnosu na M. M. i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Nakon sprovedenih dokaznih radnji i analize prikupljenih dokaza, tužilaštvo sa okr. M.M. zaključio Sporazum o priznanju krivičnog dela, te je zaključenim Sporazumom predviđeno da sud okrivljenom M. M. za izvršeno krivično delo izrekne kaznu zatvora u trajanju od devet (9) meseci i istovremeno odredi da će se kazna izvršiti tako što će je okrivljeni izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, odnosno tako što ne sme napuštati prostorije u kojima stanuje, te je Sporazum odmah po zaključenju prosleđen Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje.

Napominjemo da je tokom dokaznog postupka tužilaštvo utvrdilo da postoji opravdana sumnja da je okr. M. M. izvršio krivično delo Zlostavljanje i mučenje iz čl. 137 st. 1 KZ, a ne krivično delo Nasilje u porodici iz čl. 194 st. 1 KZ, obzirom da se oštećeni i okrivljeni ne mogu smatrati članom porodice u smislu zakona, budući da ova lica nisu živela u zajednici života.

U odnosu na M. K. u toku je sprovođenje dokaznih radnji, nakon čega će biti doneta konačna odluka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading