CRNA NEDELJA, SVAKODNEVNE ŽRTVE Ovog meseca crni bilans! Više od 15 utopljenika
EPA/KOEN VAN WEEL

Za poslednjih nedelju dana sedam osoba utopilo se na kupalištima širom Srbije - na bazenima, jezerima i rekama, a od početka meseca crni bilans veći je od 15.

Nažalost, najnoviji slučaj datira od sinoć kada je dečak pronađen mrtav na dnu jednog privatnog bazena u Beogradu. Crna nedelja započela je utapanjem petnaestogodišnjeg dečaka na Rzavu kod Arilja, u sredu su se dogodile dve tragedije - petnaestogodišnji dečak se utopio na bazenu u Beogradu, a iskusni mornar u Dunavu kod Smedereva.

Tragedije su nastavile da se nižu, u četvrtak se na Lidu u Zemunu utopio dvadesetpetogodišnji mladić, na jezeru Bela reka u Ripnju život je istog dana izgubio dve godine mlađi muškarac, a u subotu se šesnaestogodišnjak udavio u Zapadnoj Moravi kod Čačka. I takav crni talas uobičajen je i, nažalost, ponavlja se svake sezone kada su ekstremno visoke temperature.

Čim zaređa nekoliko dana sa visokim temperaturama ljudi krenu masovno da izlaze na kupališta, neodgovorno se ponašaju, konzumiraju alkohola i opijate, a problem predstavlja i to što dobar broj kupača nisu i dobri plivači.

Uređena kupališta jedina su na kojima bi trebalo da se ulazi u vodu, sva druga, čak i za plivače, predstavljaju opasnost, upozoravaju nadležni.Uprkos svim organizovanim akcijama i apelima, broj nesreća, prema njihovim rečima, manji je samo kada temperature nisu toliko visoke.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading