"KRISTIJAN BI BIO UBIJEN, ALI GA JE NAŽALOST JEDNA STVAR SPASLA!" Šok svedočenje - Radio sam za Državnu bezbednost, Knele mi je bio prijatelj!
Foto: Ilustracija

Njegov drug je bio i  Aleksandar Knežević Knele, kao i Romeo Savić.

"Bio sam optužen za nasilje, drogu, falsifikat. Radio sam i neke akcije za tadašnju Državnu bezbednost i onda zbog toga imao neke privilegije", kaže Stojadinović.

Napominje da je sa Dušanovca, i ističe da su on i Knele isto godište.

"Knežević i ja smo isto godište, 1971, dok je Romeo Savić stariji od nas godinu dana. U to vreme Kristijan Golubović nije bio u zemlji. Bio je Nemačkoj, Grčkoj. Tih godina kada je vladao Dušan Spasojević i zemunski klan, da je Kristijan bio u Srbiji on bi bio ubijen. Milion posto bi bio ubijen. Nažalost spasla ga robija i sve ostalo", kaže Stojadinović.

Govoreći o Kneletu kaže da su njih dvojica rado odlazili kod Kneletovog oca - Dušana Kneževića, poznatijeg kao Buca Al Kapone.

"Njegov otac Buca Al Kapone je radio na benzinskoj pumpi. Mi smo kao deca dolazili kod njega, on nam je izlazio u susret. Sve nam je davao. E, jedino nam je branio cigarete. To nismo od njega smeli da tražimo. Knele se posle malo više uzdigao, nije dozvoljavao ništa da se radi po gradu posebno na Voždovcu", kaže Stojadinović.

Inače Kneletov otac pre nekoliko godina javno je prozvao Kristijana Golubovića, koji je ime njegovog pokojnog sina iskoristio  tokom učešća u rijalitiju "Farma".

"Kristijan je dripac, da je ovo pravna država, on bi bio u zatvoru, a ne na Farmi. Pominjanjem mog sina uznemirio je našu porodicu, rođake, ali i sve prijatelje. Izmišlja kako bi ispao šmeker, a smeju mu se svi koji ga bolje poznaju. Sramota je što mi pominje mrtvo dete. Na šta to liči! Ne može ime mog sina da se izgovara na takav način", rekao je 2015. godine Dušan Knežević za Kurir.

On je tada rekao da su ga zvali prijatelji pokojnog sina da ga pitaju čemu Kristijan priča.

"Pitaju me šta je ovoj budali, a ja ne znam šta da im kažem. Ljuti su zbog onoga što je pričao. Golubović bi trebalo da vodi računa o tome", rekao je tada Kneletov otac za Kurir.

Knele nije jedini žestoki momak sa beogradskog asfalta koga je Stojadinović poznavao. Krezin poznanik je bio i Đorđe Božović Giška za koga kaže da je bio srpski patriota.

"Na kraju su ga izdali i ubili", kaže Stojadinović.

O Giškinoj smrti se mnogo govorilo i nagađalo ali je u jednom intervjuu Rade Čubrilo, nekadašnji pripadnik Legije stranaca i komandant Srpske vojske Krajine otkrio je ko je ubio Gišku. 

"O Giškinoj smrti smo slušali neverovatne priče, čak su i mene pominjali da sam neki organizator. A istina je da je on poginuo na toj raskrsnici u Gospiću kod popovske kuće. Tu je bio s druge strane silos, a sa tog silosa su pucali hrvatski vojnici. I oni su ga ubili na toj raskrsnici. To mi je rekao njegov sestrić Milovan koji je bio pored njega", rekao je Čubrilo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading