KAPITEN SA DIPLOMOM, GOL U BEOGRADU I RUČAK U MEKU! Ko je Simon Kjaer, heroj Evropskog prvenstva? (VIDEO)
EPA

Upoznajte čoveka koji zaslužuje da se o njemu priča - Simon Kjaer.

Fudbal je mnogo, mnogo više od igre. Nekada je jedan detalj dovoljan da shvatimo da su i akteri ove prelepe igre samo obični ljudi, da i njima može da se desi ono što i svakom "običnom smrtniku".

Samo jedan sekund dovoljan je da shvatimo kako baš u tom malom deliću vremena sve može da se promeni. Kako od aplauza i osmeha nastanu tuga i tajac. Zaćutala je čitava planeta u subotu kada je Kristijan Eriksen (29) pao na terenu stadionu u Kopenhagenu, mnogi su se "zaledili", ostali ukopani od straha, ali ne i čovek koji je postao junak dana, a sigurno i čitavog prvenstva Evrope. Čovek koji zaslužuje da se o njemu priča - Simon Kjaer (32), kapiten Danske.

Ko je zapravo Simon Kjaer?

Kapiten sa diplomom

KAPITEN SA DIPLOMOM, GOL U BEOGRADU I RUČAK U MEKU! Ko je Simon Kjaer, heroj Evropskog prvenstva? (VIDEO)

EPA

 

Iskusni štoper Milana rođen je u Horsensu, a prve fudbalske korake načinio je u ekipi Midtjilanda. Otac trener, a majka učiteljica. Simon je krenuo očevim stopama i odlučio da će ga fudbal voditi kroz život.

Brzo je svima postalo jasno da će postati odličan u onome što voli, a to sigurno nije bilo učenje. Međutim, očigledno da je majčina želja uticala na to da Kjaer diplomira, doduše nešto kasnije nego njegovi vršnjaci.

Do 17. godine treneri su ga koristili kao veznog igrača, a onda na turniru u Vijaređu po prvi put je zaigrao štopera i tada se desila "ljubav na prvi pogled" sa Palermom za koji je potpisao i naredne dve godine nosio roze dres.

Tada su svi čuli za Kjaera, postao je i on sam svestan toga. Šansu da zaigra u prvom timu dobio je 26 oktobra 2008. godine protiv Fiorentine i od tada više nije napuštao prvu postavu ekipe.

Godinu dana kasnije osvojio je nagradu za najboljeg fudbalera u Danskoj, a baš tada je pobedio konkurenciju u vidu Kristijana Eriksena. Eto šta je život...Istu sezonu zavšrio je kao defanzivac sa najviše postignutih golova u Seriji A.

Ručak u Mekdonaldsu

 

 

Tokom boravka u Italiji, novinare je zanimalo šta to voli Kjaer i kako provodi slobodno vreme. Tada su shvatili da i Danac ima "grehove".

Simon je otkrio da često nakon utakmica ide na ručak u Mekdonaldsov restoran. Jednostavno nije mogao da odoli hamburgerima. Pored toga slobodno vreme uglavnom provodi igrajući "Plejstejšn". Dodajmo i to da je sada srećno oženjen čovek i ima dve ćerke.

Hteo ga Real, zvao i Ferguson

KAPITEN SA DIPLOMOM, GOL U BEOGRADU I RUČAK U MEKU! Ko je Simon Kjaer, heroj Evropskog prvenstva? (VIDEO)

EPA

 

Pre nego što je potpisao za Palermo 2007. za njegove usluge interesovao se Real Madrid, ali je odlučio da odbije poziv iz Španije u nadi da će veću minutažu imati u Italiji i da bi odlazak tamo bio pravi korak napred. Bio je i te kako u pravu.

Tokom ere Sera Aleksa Fergusona u Mančester junajtedu, Škot je želeo da ga dovede na "Old Traford", ali se posao izjalovio, a umesto ka Engleskoj, Kjaer je skrenuo put Volfsburga gde je proveo tri godine.

Kasnije je lutao od Rome, Lila, Fenerbahčea i Sevilje, pa do Atalante i Milana sa kojim je nakon šestomesečne pozajmice potpisao ugovor. Shvatili su na "San Siru" da je Danac rešenje za štopersku poziciju, a na kraju sezone stigao je i plasman u Ligu šampiona. Igrao je i protiv Crvene zvezde u nokaut fazi Lige Evrope.

Dan kada je i Beograd shvatio ko je Kjaer

Kapitetensku traku u reprezentaciji Danske nosi sa razlogom. Čak 108 nastupa za nacionalni tim dovoljan su dokaz koliko mu se veruje. Srbija ga je dobro zapamtila kada je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine postigao gol u Humskoj u pobedi od 3:1.

Tada je i našim navijačima postalo jasno ko je Simon Kjaer i zašto je smatran najboljim defanzivcem u mlađim kategorijama.

KAPITEN SA DIPLOMOM, GOL U BEOGRADU I RUČAK U MEKU! Ko je Simon Kjaer, heroj Evropskog prvenstva? (VIDEO)

EPA

 

Međutim, sve prethodno pada u vodu, nije ni bitno ko je Kjaer i šta je on uradio kada je pokazao da je pre svega čovek. Pribranost u onakvim trenucima zaista je za svaku pohvalu.

Prvo je odmah nakon Eriksenovog pada reagovao i namestio Kristijana u odgovarajuću poziciju, izvadio mu jezik kako se ne bi ugušio. Nakon toga smirivao uznemirenu suprugu i napravio "ljudski štit" od reprezentativaca kako kamere ne bi snimale njegovog saigrača dok prolazi kroz životnu dramu... Pa zar je potrebno više da se kaže:

Momče, svaka čast!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading