HAOS! Ukrajinci razbesneli Ruse fudbalskim dresom, reagovala i Zaharova!
FACEBOOK/ANDRII PAVELKO/REUTERS

Ukrajina je predstavila dres za predstojeće Evropsko prvenstvo sa stilizovanom mapom zemlje, uključivši pritom i Krim, koji je anektirala Rusija.

Na dresu je i slogan: „Slava Ukrajini!".

- Verujemo da će silueta mape Ukrajine dati snagu igračima pošto će se boriti za celu Ukrajinu. A cela Ukrajina, od Sevastopolja i Simferopolja do Kijiva, od Donjecka i Luganska do Užgoroda, podržavaće ih u svakom meču. Ovo je izuzetno važno kako za fudbalere koji su veoma zabrinuti i sanjaju o nastupu na prvenstvu, tako i za milione naših navijača koji veruju u tim Andrija Ševčenka. Fudbal i nacionalna reprezentacija ujedinjuju Ukrajinu! - rekao je predsednik Fudbalske federacije Ukrajine Andrij Pavelko.

Ali portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kritikovala je dres ukrajinske reprezentacije, rekavši da je „Ukrajini pripojen ruski Krim" i da stvara „iluziju nemogućeg".

Za slogan na poleđini dresa je rekla da je nacionalistički i da podseća na nacističke pokliče.

Poslanik Dmitrij Sviščev nazvao je dres „potpuno neprimerenim" i pozvao je Evropsku fudbalsku uniju kao organizatora prestojećeg Evroppskog prvenstva da preduzme korake.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading