NOVA IZJAVA ABAZOVIĆA IZNENADILA MNOGE Pristao da pozove srpskog premijera u posetu, ali postoji jedan uslov
EPA/ BUKA TV

Abazović je za TV Prva rekao da je važno da se završi Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

"Važno je da završimo Temeljni ugovor sa SPC, treba da dobijemo tekst koji je nalik onom sa drugim verskim zajednicama, mislim da ćemo ga usvojiti jednoglasno. Ako neko od kolega ne želi da se drži principa pravde i jednakosti, neka to objasni građanima", naveo je Abazović, a prenosi CDM.

On je rekao da se raduje, kako je naveo, predstojećoj poseti Beogradu i istakao da bivši potpredsednik DPS-a Svetozar Marović ostaje otvoreno pitanje u odnosima dve države, prenosi RTCG.

Govoreći o Otvorenom Balkanu, ponovio je da nije čuo relevantan argument protiv te inicijative, već samo "pollitičke spekulacije".

Osvrnuo se i na nedavnu posetu Ukrajini, za koju smatra da je jako korisna za Crnu Goru.

"Poseta u odnosima sa Rusijom neće značiti ništa specijalno. Mi smo već uveli sankcije Rusiji i stali uz one države koje su osudile rusku agresiju", naveo je Abazović.

On je rekao da je bombardovanje NATO-a u Murini 1999. godine, kada su stradala deca, zločin.

Govoreći o NATO-u, rekao je da "kako je DPS vodio tu kampanju, dobro je da smo i u NATO".

Abazović je poručio i da je država odlučna da se suprotstavi klanovima i najavio da će tokom leta biti ojačane policijske snage u primorskim gradovima.

Kaže i da nije promenio mišljenje ni o jednom pitanju, pa ni o pitanju dodele stanova po povlašćenim uslovima tokom vladavine ranijih vlada, koje je prethodno oštro kritikovao.

Abazović je rekao da komisija za stambena pitanja, koju je Vlada nedavno izabrala, neće imati praksu kakva je ranije postojala, o dodeli stanova funkcionerima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading