VANREDNA SEDNICA U CRNOJ GORI Zdravko Krivokapić bio pred smenom, a onda se nešto dogodilo... Policija okružuje parlament!

| Crna Gora 04.02.2022 11:28

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je jutros da je u Skupštini obezbeđena većina za izglasavanje nepoverenja vlade.

Jutjub/ DW Fokus

Vanredna sednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi trebalo da se raspravlja o skraćenju mandata poslanicima, zakazana za 10 sati, još nije počela, zbog sednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, koja je u toku.

Druga vanredna sednica crnogorskog parlamenta na kojoj bi trebalo da se raspravlja o predlogu opozicije za izglasavanje nepoverenja vladi Zdravka Krivokapića trebalo je da počne u 11 sati.

Krivokapić je juče rekao da zna da od danas neće biti na premijerskoj poziciji jer je, kako je naveo, to ranije dogovorio deo parlamentarne većine izabrane voljom naroda sa liderom Demokratske partije socijalista Milom Ðukanovićem.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je jutros za Pink da je u Skupštini obezbeđena većina za izglasavanje nepoverenja vladi, ali da je u ovom trenutku teško reći šta će se dalje dešavati.

Uoči početka današnjih zasedanja na ulicama Podgorice, oko zgrade vlade i parlamenta uočiljiv je povećan broj pripadnika policije.

Expand player
Pogledajte više