Krivokapić: DPS i URA planiraju bojkot vanredne sednice
Foto: Printscreen/Youtube

Po prvobitnom naslovu ovog teksta moglo se zaključiti da su Srbi tema pomenutih međusobnih trvenja lidera GP URA i premijera Krivokapića, ali zapravo u međusobnim optužbama nema ni pomena Srba, niti državnog udara.

Imajući u vidu da prvobitni naslov, nikako ne oslikava sadržaj saopštenja iz kabineta premijera na osnovu analize portala Raskrinkavanje.me ovaj tekst je dobio ocenu klikbejt i zbog toga je naslov promenjen.

"Sinoćnji televizijski nastup Dritana Abazovića i poruke koju je tvitovao u četvrtak odlazeći gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, da se o inicijativi Vlade za skraćenje mandata Skupštini ne može raspravljati ukoliko na zakazanoj sednici ne prisustvuje barem 41 poslanik, svedoče da novi koalicioni partneri nisu zainteresovani za institucionalno delovanje, već isključivo za sopstvene zakulisne dogovore, kao što je ideja o novoj – antiustavnoj – manjinskoj vladi", stoji u saopštenju.

Dritan i Milo su se sreli u Dubaiju, motiv je novac!

Navodi se da je više nego očigledno da će nova zajednička aktivnost koalicije DPS-URA biti udruženi bojkot vanredne sednice Skupštine, koju je inicirala Vlada, a na kojoj će se raspravljati o dva izrazito važna institucionalna pitanja.

"U potpunosti razumemo poruke naših uvaženih međunarodnih partnera da probleme treba da rešavamo unutar institucija, ali sinhronizovane najave Ivana Vukovića i Dritana Abazovića o onemogućavanju kvoruma, odnosno bojkotu sednice, dovode do nezaobilazne blokade Skupštine već pri prvoj vanrednoj inicijativi", ističu iz Kabineta predsednika Vlade.

MANDIĆ UPOZORAVA NA OPASAN SCENARIO Ako se ne ispoštuje volja naroda, pozivam građane da izađu na ulice!

U saopštenju se dodaje da kada je "centralna institucija blokirana, ona nije u mogućnosti da obavlja nadležnosti utvrđene Ustavom, pa se stoga upravo od strane koalicije DPS-URA nameću vaninstitucionalna rešenja".

"Na svu sreću, Ustav Crne Gore prepoznaje građanina kao nosioca suvereniteta i zaštitnika izborne volje", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

Loading