MANDIĆ UPOZORAVA NA OPASAN SCENARIO Ako se ne ispoštuje volja naroda, pozivam građane da izađu na ulice!
EPA/BORIS PEJOVIC

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić smatra da je rešenje političke krize u Crnoj Gori da parlamentarna većina konsoliduje svoje snage i najavljuje da će, kao najveći subjekt većine u parlamentu, obaviti razgovore sa liderima svih stranaka.

"Na tim sastancima ćemo reći da niko nema pravo da izneveri volju građana tako što bi formirao vladu zajedno sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) ili dobio podršku za manjinsku vladu od njih", ističe Mandić.

Kaže da bi u slučaju formiranja manjinske vlade uz podršku DPS-a pozvao građane da izađu na ulice i brane svoju volju iskazanu na izborima 30. avgusta.

"Želimo da te izbore pripremi tehnička vlada koja bi završila sve ono što nije uradila Vlada Zdravka Krivokapića kada je u pitanju izborna infrastruktura, a tu prvenstveno mislim na sređivanje biračkog spsika u koji je režim Mila Đukanovića ugurao više od 70.000 fantom birača", kaže za RTS Mandić.

Tanjug/Rade Prelic

 

Naglašava da se ne plaši povratka na vlast DPS-a i Mila Đukanovića ukoliko do izbora dođe.

"Kada je Đukanović izgubio izbore 30. avgusta, a raspolagao je svim polugama moći u ovoj zemlji i kontrolisao sve, od novca, kriminala, medija, svakog pendreka, palice i kamere, danas, kada ne raspolaže tim resursima, ovaj narod sigurno neće prodati slobodu koju je teško osvojio na izborima", siguran je Andrija Mandić.

Komentari (0)

Loading