HAOS U PODGORICI Razočarani građani skandiraju "IZDAJA" Dritanu Abazoviću ispred RTCG (VIDEO)
Alo!

Okupljeni građani ispred zgrade RTCG-a u kojoj Dritan Abazović gostuje skandirali su “Izdaja“ i “Izađi mala“. Abazović je odgovorio da će im se na protestima produžiti kada bude imao vremena, ali da građani moraju biti svesni da bez URE nema donošenja važnih odluka.

– Taj ko prvi izda biće proglašen za izdajnika, oni koji potom budu dizali ruke oni će biti manji izdajnici – naglasio je on. Skupu koji je bio brojniji nego prethodnih večeri prisustvovao je i poslanik iz redova Demokrata, Danilo Šaranović.

"Danas ste videli predata je inicijativa za smenu predsednika Skupštine Alekse Bečića i isto onako kao što su naše kolege povukli inicijativu za izglasavanje nepoverenja, sada je jasno da se radi da URA i SNP obezbeđuju većinu za ovu smenu",  ocenio je Šaranović.

Andrija Mandić: Ako se ne ispoštuje volja naroda, pozivam građane da izađu na ulice! - Alo.rs

Svaki od 81 poslanika mora da razumije da iza svakog stoji 5.500 glasova građana, naglasio je Šaranović.

“ Znamo na kojim smo platformama dobili to poverenje. Znamo za šta su glasali oni građani koji su dali glasove 41 poslaniku sada već bivše parlamentarne većine. Mi treba da vratimo mandat građanima i da idemo na izbore, pa nek svako odluči gde je kome mesto“, kazao je on.

NAJAVLJENI SVAKODNEVNI PROTESTI Demonstranti večeras blokirali magistralni put Podgorica - Bijelo Polje - Alo.rs

Poslanik Prave Marko Milačić koji je ocenio da je potvrđeno da ovdje nije u pitanju poverenje vladi, nego očuvanje izborne volje građana.

„Moraju sve zdrave snage koje ne ćute i bune se protiv ove izdaje da se zajedno sa građanima pobune protiv ovoga. Ovo je ozbiljnija stvar od litija, jer sad se one izdaju. Mi sada branimo ono što je mitropolitov legat. Sada izdaju naši, nas Đukanović nije izdao nikad, jer je on politički neprijatelj. Ova izdaja preti da destabiliše Crnu Goru“,naglasio je Milačić.

Građani su blokirali bulevar Stanka Dragojevića, a preko Blažovog mosta krenuli su ka RTCG, gde večeras gostuje vicepremijer Dritan Abazović.

Blokiran je saobraćaj u ovom delu grada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading