"KOLIKO MORAŠ BITI NESPOSOBAN I GLUP" Medojević BESAN na Krivokapića zbog postavljanja Đukanovića na važnu funkciju
Printscreen

Umesto da premijer bude šef državne delegacije na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN, nesposobni premijer i njegove neznalice su dopustili da šef delegacije bude Đukanović, naveo je on.

- Umesto da premijer bude šef državne delegacije na godišnjem zasjedanju Generalne skupštine UN koja se održava u Njujorku, nesposobni premijer i njegove neznalice u kabinetu i Vladi su dopustili da šef delegacije države bude niko drugi nego pučista i šef mafije Đukanović. Neverovatno neznanje i glupost Vlade. Po Ustavu spoljnu politiku Crne Gore vodi Vlada. Vlada je trebalo da usvoji Platformu za nastup na Godišnjoj Skupštini u skladu sa spoljnom politikom Vlade. Vlada je morala da odredi sastav i šefa delegacije. To je morao biti premijer koji bi u UN zastupao politiku Vlade (ako to uopšte i postoji) - naveo je Medojević.

Kako je dodao, Đukanović nikako nije smeo biti deo delegacije, jer je predvodio nelegalne nasilne proteste protiv ustavnog poretka.

EPA/TOMS KALNINS

 

 

- Ovako, šef delegacije države Crne Gore biće Milo Đukanović, a ministar spoljnih poslova Radulović biće član Milove delegacije?! Jasno je da će Đukanović iskoritisti ovaj poklon neznalica iz Vlade i u Njujorku prezentirati politiku DPS-a i svoje lične stavove, nastavljajući da optužuje SPC, Srbiju, Vladu, DF, Rusiju… za nestabilnost Crne Gore. Sigurno da Đukanović neće pričati o svojim narko-kartelima i švercu cigareta, nerazriješenim ubistvima, korupciji u tužilaštvu, sudovima, policiji, vezama sa bivšim premijerom Malte Muskatom i ubistvu novinarke Galicije Dafne, pranju novca od kocke i klađenja kineskih trijada, poslovima sa azarbejdžanskim diktatorom Alijevim, vezama sa turskim mafijašem Pekerom, libijcima u Institutu Igalo, prodaji oružja ISIL... - istakao je Medojević.

Kako je poručio, "koliko moraš biti nesposoban i glup da prepustiš Đukanoviću jednu važnu međunarodnu pozornicu i mogućnosti da preko svojih plaćenih lobista ugovori sastanke sa Bajdenom i drugim državnicima koji će, po prirodi stvari biti tamo".

- Ovoj Vladi je nemoguće i pomoći jer su suviše nesposobni za ovaj ozbiljan posao. Mogli su makar da se prisjete kako ih je Milo ponižavao oko imenovanja i razrešenja Ambasadora, pa su sad imali idealnu priliku da reaguju recipročno. Neznanje Krivokapića i nesposobnost njegovih apostola nas previše košta i ugrožava vitalne nacionalne interese. Jednostavno, čovek nije za ovaj posao i treba da podnese ostavku. Njegovo neznanje i greške su suviše skupe i plaćaju ih svi građani Crne Gore. Da ne pominjem da će tema biti klimatske promene, a da naša Vlada još nema Nacionalni plan energetske tranzicije i klimatskih promjena, a da direktor EĐCG promoviše nastavak proizvodnje energije na lignit u Pljevljima što je u suprotnosti sa temom zasedanja i ciljevima UN- saopštio je Medojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading