ĐUKANOVIĆ U KANALU! Menja se Vlada Crne Gore?
EPA/BORIS PEJOVIC

 

Za polaznu osnovu dogovora DF-a i Demokrata u cilju rekonstrukcije Vlade uzeli smo ponudu premijera Zdravka Krivokapića, poslednju pred onaj preokret da će da bude vlada eksperata, kazao je Radunović.

Po toj ponudi bi DF-u, odnosno strankama iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" trebalo da pripadne devet resora, kolegama iz Demokrata pet, a kolegama iz GP URA četiri, s tim što mislim da među ta četiri ulaze i neki njima bliski eksperti.

ĐUKANOVIĆ U KANALU! Menja se Vlada Crne Gore?

EPA/BORIS PEJOVIC

 

 

To je, kaže on, neka polazna osnova, a kako će da bude videće se još. On je rekao da postoji šansa da i manjine budu deo novog dogovora.

- Imamo veliku priliku da osnažimo ovu vladu koja je zaista imala dosta problema u svom funkcionisanju, i objektivnih i subjektivnih. Između ostalog, nisu imali našu podršku iz parlamenta zbog određenih poteza, ali i zbog činjenice da jednostavno neke stvari nisu uradili na način kako smo mi očekivali. To se posebno odnosi na razvlašćivanje DPS-a po dubini, kako to voli narod da kaže, jer je još uvek na vrlo odgovornim mestima ubjedljivo najveći broj ljudi iz DPS-a u odnosu na sve ostale stranke, iako je ta stranka izgubila na izborima - istakao je Radunović.

Sporazum iz septembra

Govoreći o sporazumu iz septembra prošle godine, on je podsetio da su iz DF-a još i u kampanji rekli da su spremni da svi zajedno usvoje moratorijum na sva pitanja koja ih dele, a koja su i tretirana tim sporazumom, tako da su u potpunosti spremni da ispoštuju detalje iz tog dokumenta.

- Očekujemo da kolege iz manjinskih partija ojačaju ovu koaliciju tako da ona naraste na možda 45-46 poslanika. To je vrlo bitno jer su pred nama ozbiljni izazovi, kako u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije tako i u daljim reformama i napretku po pitanju ekonomije, što građane verovatno najviše i zanima. Sa manjinskim partijama se razgovara. Ima tu dosta nekih otvorenih pitanja, ali bih rekao da ima šansi da dođe do određenih pomaka - kazao je Radunović, a prenosi RTCG

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading