PRPA BATO Posle istorijskog dogovora DF i Demokrata, oglasio se Krivokapić: Ako može ekspertska vlada da ostane...
EPA/BORIS PEJOVIC

Veoma pažljivo ću razmotriti sve nove inicijative i predloge za unapređenje rada Vlade, koje su došle i koje budu dolazile od predstavnika parlamentarne većine, i iza koga stoji najmanje 41 poslanik, rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić povodom dogovora DF i Demokrata o rekonstrukciji Vlade.

- Stava sam da je ekspertska vlada najbolji model za vođenje reformi i demokratske tranzicije, i to ne znači da eksperti u Vladi ne mogu biti predloženi od strane političkih partija. Raduje me što se u okviru parlamentarne većine pokrenuo dijalog koji će rezultirati boljitkom za sve crnogorske građane i bržom integracijom naše zemlje u EU - napisao je Zdravko Krivokapić na Tviteru.

Kako je dodao, „Vlada ostaje privržena sporazumu koji su tri koaliciona lidera potpisala nakon 30. avgusta, ali i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, te vladavini prava, koja podrazumeva hitne i neodložne promene u pravosuđu i tužilaštvu“.

Podsetimo, DF i Demokrate postigle su sinoć sporazum o tome da je potrebna rekonstrukcija Vlade Crne Gore.

"Potrebno je rekonstruisati postojeću 42. Vladu Crne Gore na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsednika, s tim što bi potpredsednici ujedno mogli da budu i resorni ministri. Podela resora bila bi dogovarana sa formalnim predlagačem rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima kandidovale svoje predstavnike", navodi se u zajedničkom saopštenju DF i

Demokrata, u kom se dodaje i da bi na istoj sednici parlamenta, na kojoj bi bila rekonstruisana vlada, bio izabran i Tužilački savet.

Iz DF i Demokrata saopštili su da bi rekonstrukcijom bila „rešena otvorena politička pitanja i postignut potreban nivo političke stabilnosti“.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading