KABINET KRIVOKAPIĆA ODGOVORIO ĐUKANOVIĆU Milo je odbegli vođa propalog puča na Cetinju

Alo/ RTCG/ M. G. | Crna Gora 11.09.2021 21:19

Kabinet crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića reagovao je povodom intervjua Mila Đukanovića za hrvatske medije.

EPA/TOMS KALNINS

Iz kabineta su ocenili da novim pokušajem zamena teza i manipulacija, lider opozicionog DPS-a nastoji da homogenizuje one lakoverne iz okruženja kojih je sve manje.

- Još uvek predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, koji najavljuje nove izbore, delimično jeste u pravu. Pošto je u toku skupštinska procedura za njegovo razrešenje zbog prekoračenja nadležnosti i kršenja principa sekularnosti, predsednički izbori su jedini koji su u ovom momentu izvjesni - navode iz Krivokapićevog Kabineta.

Dodaju da Đukanović, "nakon što mu je propao plan da huškajući građane Crne Gore jedne na druge, te kršeći Ustav ugrozi multiverski i multinacionalni koncept, ne odustaje od destruktivnog i suludog delovanja, koja ga čvrsto pozicioniraju kao remetilačkog faktora".

- Odbegli vođa propalog puča na Cetinju, mora biti svestan da njegova politika koja se samo zasniva na iznalaženju stranih i domaćih izdajnika, od hrvatskih, crnogorskih, albanskih, a sada srpskih, ne može zamagliti ličnu nameru da spreči Crnu Goru na putu pomirenja, ekonomskog progresa, oslobođenja zarobljenih institucija i integracije u Evropsku Uniju - piše u reagovanju.

Đukanović je, dodaju iz Kabineta premijera Krivokapića, svojim proročkim govorom početkom devedesetih, najbolje opisao svoje današnje političko delovanje, preneo je portal RTCG.

BONUS VIDEO

Expand player
Pogledajte više