MILOVA POSLANICA HTELA DA UNESE DROGU U SRBIJU Ostali Crnogorci ipak mogu da se vrate kući u Beograd, ali bez nezakonitog prtljaga
EPA/TOMS KALNINS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije povodom reagovanja Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore ističe da srpska policija postupa isključivo po zakonu koji je jednak za sve građane i da je državljanka te zemlje i poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Dragica Sekulić, u skladu sa zakonskim procedurama, zadržana zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Ističemo da je prema njoj postupano u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje ličnog dostojanstva, zbog čega ne shvatamo značenje poziva Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore da "vlast Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prestanu sa nekorektnim postupanjem prema crnogorskim poslanicima".

Činjenica je da je Dragica Sekulić na graničnom prelazu između Crne Gore i Srbije zadržana od strane pripadnika Granične policije Srbije zbog posedovanja tableta sa liste psihoaktivnih supstanci i da će protiv nje biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Foto: Parlament.me

 

Uvereni smo da se Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, kao državna institucija, zalaže za poštovanje zakona i njegovu jednaku primenu prema svima, bez obzira na funkciju koju obavlja. Zakoni u Srbiji su isti za sve i sigurni smo da i Crna Gora teži ka tome.

Komentari (0)

Loading